ALES/3 başvuruları başladı! 2022 ALES/3 sınavına nasıl başvuru yapılır?

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ALES/3 başvuruları başladı! 2022 ALES/3 sınavına nasıl başvuru yapılır?

EĞİTİM Haberleri  / AA

ALES/3 başvuruları başladı! ALES 2'nin geçtiğimiz ay sona ermesinin ardından öğrenciler ALES/3 sınavına hazırlanmaya başlamıştı. Yılda üç defa yapılan lisansüstü sınavlarında bu yılın sonuncu sınavına gelindi. ÖSYM tarafından düzenlenen ALES/3 sınavının başvuruları açıldı. Öğrenciler, 'ALES/3 sınavı başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor? 2022 ALES/3 sınavı ne zaman yapılacak?' sorularına cevap ararken, başvuruya ilişkin detaylar haberimizde...

ALES/3 sınavında geri sayım başladı! ALES/3 başvuruları bugün itibariyle başladı. Peki, lisansüstü öğrenci adayları ve öğrenciler ALES/3 sınavına nasıl başvuru yapacak? 2022 ALES/3 sınavı ne zaman yapılacak? İşte 2022 ALES/3 başvurularına ilişkin detaylar... 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 20 Kasım 2022'de uygulanacak, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/3) başvuruları başladı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 20 Kasım 2022'de uygulanacak sınava başvurular, 30 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında alınacak. Adaylar başvurularını, ÖSYM merkezlerinin yanı sıra 'https://ais.osym.gov.tr' adresi ve ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından da yapabilecek.

ALES/3 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınava ilişkin ayrıntılı bilginin 2022-ALES kılavuzunda yer aldığı belirtildi. Bununla birlikte, ilk iki ALES sınavında oturum başına adayların 185 TL ödemesi gerektiği belirlenmişti.

ÖSYM sınav takvimini yayımladı. ALES/3 sınavının yapılacağı tarih de belli oldu. ALES/3 20 Kasım 2022 günü yapılacak. ALES/3 sınav sonuçları ise 9 Aralık'ta açıklanacak.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...