1+1'de tek öğrenci artık hayal: Erkekler evi 5'liyor

Düzenleyen:
1+1'de tek öğrenci artık hayal: Erkekler evi 5'liyor

EKONOMİ Haberleri

Artan fiyatların ardından zor günler geçiren öğrenciler, ev arkadaşlarının sayısını artırarak kira ve fatura masraflarına çözüm bulmaya çalışıyor.

Mahmut ÖZAY İSTANBUL

Tüm Yurt İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Funda Gökgöl, artan kira ve faturalardan dolayı evde kalan öğrencilerin ev içi sayısında gözle görülür bir artış olduğunu belirtt.

Gökgöl, "1+1’de tek başına kalma dönemi artık hayal gibi bir şey. Kızlarda ev arkadaşlığı 3 ve üzerine çıkmaya başladı. Odaları ikişer ikişer bölüşme yoluna gidiyorlar. Erkeklerde biraz daha durum farklı, 5 ve üzerine çıkmaya başladılar. Ailelerine de yük olmamak için mecburen katlanıyorlar. Faturaları ve kirayı böylelikle 4-5'e bölerek rahatlıyorlar" dedi.

"BU GİDİŞ DOĞRU DEĞİL"

"Ailesiyle aynı ilde eğitim gören öğrenciler ilçe arası mesafeler ne kadar uzak olursa olsun birlikte kalıyorlar artık" diyen Gökgöl, "Bütün bunlar gelecek yıl yapılacak üniversite tercihlerini de etkileyecektir. Burada karşımıza ise başka durumlar çıkmaya başladı. Sırf geçinmek için ev arkadaşlığına gidiliyor ve artık kimin ne olduğuna pek bakılmıyor. Birbirleri ile iletişim kurmayan ev içinde konuşmayan odalarına girip çıkan bir ev modeli doğmaya başladı. Bu gidiş doğru değil" değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...