Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

25 dekarlık alanda 3 çeşit yetiştirmesi yetkililerin dikkatini çekti! Üretimiyle umut veren genç girişimci

25 dekarlık alanda 3 çeşit yetiştirmesi yetkililerin dikkatini çekti! Üretimiyle umut veren genç girişimci
Fotoğraf Başlığı 25 dekarlik alanda 3 çesit yetistirmesi yetkililerin dikkatini çekti! Üretimiyle umut veren genç girisimci

Düzce'nin Kirazlı Köyü'nde 25 dekarlık alanda kavun, karpuz ve kabak üreten üniversite öğrencisi genç çiftçi Yusuf Şamil Aydın’ın üretim alanı, İl Tarım Müdürü Esra Uzun ve beraberindeki yetkililerce incelendi. Sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla dikkat çeken bu örnek girişim, kırsal kalkınma ve gençlerin tarıma yönelmesi açısından umut verici bulundu.

Kaydet
a- | +A

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Burak Durna ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Cem Özmen'in katılımıyla, Kirazlı Köyü'nde genç çiftçi Yusuf Şamil Aydın'ın üretim alanlarında incelemelerde bulundu. Üniversite öğrencisi olan genç çiftçi Yusuf Şamil Aydın'ın 25 dekarlık kavun, karpuz ve kabak üretim alanı yerinde değerlendirildi.

25 dekarlık alanda 3 çeşit yetiştirmesi yetkililerin dikkatini çekti! Üretimiyle umut veren genç girişimci - 1. Resim
Başlık Resmi25 dekarlık alanda 3 çeşit yetiştirmesi yetkililerin dikkatini çekti! Üretimiyle umut veren genç girişimci - 1. Resim


25 DEKARDA MODERN TARIM

Sürdürülebilir üretim yöntemleri ve yeni nesil tarım uygulamalarıyla dikkat çeken bu alan, kırsalda kalkınma ve tarımda gençlerin artan rolü açısından örnek bir model oluşturuyor.

Genç çiftçilerin tarıma olan ilgisinin her geçen gün arttığına dikkat çeken İl Müdürü Esra Uzun, yenilikçi ve verimli üretim modellerinin desteklenmeye devam edeceğini vurguladı.

BAKMADAN GEÇME
Gıda işletmelerinde yeni dönem! Yarından itibaren zorunlu olacak
HABER

Gıda işletmelerinde yeni dönem! Yarından itibaren zorunlu olacak

Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor! Bakan Yumaklı son durumu açıkladı
HABER

Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor! Bakan Yumaklı son durumu açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın genç çiftçilere yönelik destek politikaları kapsamında gerçekleştirilen bu tür girişimler, hem kırsal istihdama katkı sağlıyor hem de tarımın geleceği için umut veriyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.