New York Borsası yükselişle kapandı

New York Borsası yükselişle kapandı

Ekonomi Haberleri

New York borsasında endeksler, günü enerji hisselerindeki artışı takiben yükselişle tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 88,22 puan (yüzde 0,49) değer kazanarak 17.916,88 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 5,80 puan (yüzde 0,28) primle 2.109,84 puana ulaştı. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 17,98 puan (yüzde 0,35) artışla 5.123,33 puan oldu.
Bu sonuçlarla, yükselişini ikinci güne taşıyan endekslerin yönü üzerinde petrol fiyatlarındaki artış paralelinde değer kazanan enerji hisseleri belirleyici rol oynadı. Chevron ve Exon Mobil'in hisseleri sırasıyla yüzde 3,35 ve yüzde 1,85 yükselerek, enerji endekslerine öncülük etti.
ABD'de bugün açıklanan verilere göre, fabrika siparişleri eylülde yüzde 1 düşüşle beklenenden fazla geriledi.
Analistler, yatırımcıların yarın ABD Merkez Bankası (Fed) en etkili yetkililerinin açıklamalarına odaklanacağını ifade ediyor. Bu isimler arasında Fed Başkanı Janet Yellen, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ve New York Fed Başkanı William Dudley yer alıyor.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...