GSM operatörleri tek çatı altında toplandı

Düzenleyen:
GSM operatörleri tek çatı altında toplandı

Ekonomi Haberleri

Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği sektörde yaşanan problemlerin çözümünde etkin rol oynayacak

GSM operatörleri Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone tarafından geçtiğimiz yıl haziran ayında kurulan Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği (m-TOD), resmen faaliyetlerine başladı. Derneğin ilk Yönetim Kurulu Başkanı Kasım 2016’da Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany olurken, başkanlığı ikinci yıl Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan daha sonrasında ise Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu devralacak. m-TOD’un, kamu, özel sektör, sivil toplum ve akademik paydaşları ile geliştireceği iş birlikleriyle, sektöre ilişkin tüm süreçlerde etkin bir rol üstlenmeyi planlanıyor. Bu çerçevede hazırlanacak tutum belgeleri, raporlar ile istatistiki çalışmalar da m-TOD’un kullanacağı temel araçlar arasında yer alacak. 
m-TOD’un kurucu Genel Sekreteri olarak göreve başlayan Erhun Baş; Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması yolunda, mobil telekomünikasyon başta olmak üzere bilgi ve iletişim teknolojilerinin, genel ekonomik büyüme hedefi ve istihdam gibi temel problemlerin çözümüne yönelik vazgeçilmez bir unsur olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Baş, tüm paydaşlar ile yoğun iş birliği içerisinde; vergi yükünün makul düzeylere indirilmesi, yerel yönetimlerle yaşanan sorunların 2023 hedeflerine ulaşmak üzere süratle giderilmesi, yatırım iştahının korunması ve Türkiye’nin teknolojik ilerlemesinin hızlandırılarak devamlılığının sağlanmasının, en önemli öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...