Memura yüzde 8 zam farkı

Memura yüzde 8 zam  farkı

EKONOMİ Haberleri

Enflasyondaki hızlı yükselme, memur ve memur emeklisinin maaşında da artışı beraberinde getiriyor.

Ekim ayı sonu itibarıyla yıllık enflasyonun yüzde 25,24 olmasıyla, temmuz-ekim dönemindeki tüfe artışı yüzde 12’yi aştı. Böylece temmuz ayında, son 6 ay için yüzde 3,5 zam alan memur ve memur emeklisine 8,5 puanlık zam farkı imkanı doğdu. Kasım ve aralık aylarında enflasyon ‘0’ olsa dahi memur ve emekli yüzde 8,5 fark alacak. Merkez Bankasının yıl sonu tahmini olan yüzde 23,5 enflasyon rakamının gerçekleşmesi hâlinde ise yılın ikinci yarısı için enflasyon oranı yüzde 13,12 olacak. Bu da memur ve emeklisine yüzde 9,6’lık enflasyon farkını gündeme getirecek. Bu durumda memur ve memur emeklisi yüzde 9,6’lık enflasyon farkı ile yılbaşı zammı alacak.

EMEKLİYE ENFLASYON KADAR
SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olanların maaşları ise 6 ayda bir ve geçmiş 6 ayın enflasyonu oranında artıyor. Bu durumda Merkez Bankası tahminlerine göre yıl sonu enflasyonu yüzde 23,5 olarak gerçekleşirse, 6 ayın enflasyon oranı yüzde 13,12 olacak. Bu da emeklilerin aylığına bu oranda zam yansıtacak ve en düşük 1021 lira olan emekli aylığı 1155 liraya yükselecek. En yüksek emekli aylığı ise bugün 4 bin 892 lira seviyesinde. Bu maaşa da yüzde 13,12 zam geldiğinde rakam 5 bin 534 liraya ulaşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...