Denizbank’ın değeri pazarlık aşamasında bir milyar lira arttı

Düzenleyen:
Denizbank’ın değeri pazarlık aşamasında bir milyar lira arttı

EKONOMİ Haberleri

Yaklaşık bir yıldır satış görüşmeleri devam Denizbank’ta sona gelindi. Denizbank’ın satışına ilişkin olarak yeni sözleşme imzalanırken fiyatı da 15,48 milyar lira olarak belirlendi.

Sberbank sahibi olduğu Denizbank’ı geçtiğimiz yıldan bu yana satmak için Birleşik Arap Emîrlikleri Bankası olan Emirates NBD ile pazarlık masasında bulunuyordu. Denizbank’tan yapılan açıklamaya göre satış fiyatında revizeye gidildi ve satışa ilişkin yeniden sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre satış fiyatı 15,48 milyar lira (yaklaşık 2,8 milyar dolar) olarak belirlendi. Bundan sonraki süreçte bankacılık otoritelerinin vereceği kararla birlikte satış işlemleri devam edecek. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, geçen yılın ekim sonu itibarıyla 14,6 milyar lira olarak değerlenen Denizbank’ın fiyatının arttığını belirterek “Bu da aşağı yukarı defter değerimizle birebir ölçüşüyor. Bundan sonraki süreç regülatörlerin onayına bağlı. Alıcı ile satıcı arasındaki görüşmeler sona erdi. Ne kadar süreceğini bilmiyorum ama en kısa sürede tamamlanması arzumuzdur” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...