Uçak ve helikopter üretimi için dev tesis

Uçak ve helikopter üretimi için dev tesis

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin havacılık ve uzay merkezi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), ülkenin en büyük, dünyanın tek çatı altındaki 4’üncü büyük kompozit tesisini kuruyor.

TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki merkez yerleşkesinde 181 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek tesis, 95 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Uçak ve helikopter gibi hava araçlarının yapısal parçalarının üretileceği tesis, dünyadaki hava yapısalları kompozit ihtiyacının yüzde 2’sini karşılayacak. Tesiste, üst düzey teknolojik üretimin yanında yeni ürün tasarımları ve ürün geliştirmeleri yapılacak.

ENDÜSTRİ 4.0’A GÖRE TASARLANDI
Endüstri 4.0’a uygun tasarlanan fabrikada otonom araçlar, robotlar ve makineler birbiriyle sürekli iletişim hâlinde olacak. Binlerce sensör ve iletişim sistemiyle donatılacak tesisle bütün üretim süreci ve verimlilik anlık olarak kontrol edilebilecek. Ayrıca tesiste, gelişmiş kesim ve ölçüm sistemleri kullanılacak. Üretilen parçalar ultrasonik ve x-ray sistemli tahribatsız muayene yöntemleriyle kalite kontrol süreçlerinden geçirilecek ve bunların montajı yapılacak. Boyahaneler, yapay zekâyla otonom olarak çalışacak ve tüm parçalar el değmeden boyanıp sevkiyata hazır hâle getirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...