Halkbank kredi faiz oranlarını düşürdü

Düzenleyen:
Halkbank kredi faiz  oranlarını düşürdü

EKONOMİ Haberleri

Faizlerde yaşanan gerileme bütün hızıyla devam ediyor. Halkbank, ticari kredi faiz oranlarını yıllık yüzde 13-15,5 aralığına, ihtiyaç kredi faiz oranlarını maaş müşterileri için (60 ay vade ile) yüzde 1,25’e ve diğer müşteriler için yüzde 1,35’e indirdi. 500 bin TL ve üzerindeki konut kredilerinde de faiz oranı yüzde 1,19’a düşürüldü.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, finansman maliyetlerindeki iyileşmeleri kredi faiz oranlarına yansıtmaktan memnun olduklarını belirterek, müşterilerinin her türlü nakit ihtiyacına düşük faiz oranlarıyla yanıt vermeyi sürdüreceklerini ifade etti. Yılın ilk yarısında toplam kredileri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,1 büyüyen Halkbank’ın, faiz indirimiyle birlikte ekonomiye verdiği desteğin artarak devam edeceğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: TCMB’nin son faiz indirimi yanı sıra Avrupa Merkez Bankasının da faizleri beklentilerle uyumlu düşürmesi, tüm küresel piyasalarda faizlerin düşüş eğiliminin süreceğine yönelik beklentileri güçlendirmiştir. Ekonomimizdeki dengelenme süreciyle birlikte ülkemizin risk primi düşmeye devam etmekte, yurt dışı yatırımcıların tahvil piyasasına ilgileri giderek artmaktadır.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...