Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Otobüslere tavan fiyat ayarı

Düzenleyen:
Otobüslere tavan fiyat ayarı

EKONOMİ Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni tip koronavirüs pandemisi ile mücadele çerçevesinde bazı şehirlere giriş çıkışın yasaklanmasının ardından otobüs biletlerinin fahiş fiyattan satılmasının önüne geçmek için çalışma başlattı.

Osman Çobanoğlu ANKARA - Bu kapsamda kilometre bazlı hazırlanan fiyat çalışmasının tamamlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğu öğrenildi. Buna göre yolcu kapasitesi yarı yarıya düşürülen otobüslerde yüzde 50-yüzde 100 arasında artış yapılabilecek. Bu artış, yüzde 100’ü geçemeyecek. Ardından ise bu artış, açıklanacak kilometre tarife ücretine bölünerek baz fiyat ortaya çıkacak. Bu karara rağmen hâlâ fiyatlarda üç dört katı gibi artışlar yaparak vatandaşın mağduriyetine sebep olan firmalara göz yumulmayacak. Bu süreçte hem Bakanlık sürekli olarak fiyat denetimi yapacak hem de vatandaştan gelen her türlü şikâyet değerlendirmeye alınacak. Uygulama, salgının sona erene kadar devam edecek.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...