Babalara daha az hediye alıyoruz

Babalara daha az hediye alıyoruz

EKONOMİ Haberleri

Anneler Günü ile kıyaslandığında babalara daha az hediye alınırken hediye için ayrılan bütçe ise 100 ila 300 TL ile hemen hemen Anneler Günü ile aynı oldu.

Havucum.com’un yaptığı araştırmaya göre en çok tercih edilen hediye, yüzde 57 ile saat ve cüzdan gibi aksesuarlar oldu. Kıyafet yüzde 23, teknoloji yüzde 14, parfüm yüzde 9 ve kitap yüzde 7 pay aldı. Kadınların üçte biri (yüzde 33) cüzdan ve yüzde 30’u kol saati almayı tercih ederken erkeklerin neredeyse üçte biri (yüzde 30) kıyafet ve beşte biri (yüzde 20) teknoloji kategorisindeki ürünleri almayı tercih ediyor.

BÜTÇE 100-300 LİRA
Nasıl bir hediye istediği sorulduğunda babalar kıyafet ve teknoloji derken anneler ise takı ve küçük ev aletleri istediğini dile getiriyor. Ayrılan bütçe ise 100-300 lira arasında. Anneler ise 50-300 lira arasında değişen bir seyir hâkim olmuştu. Babalar Günü’nde alınan hediye ise annelere göre daha az. Aras Holding’in e-Ticaret sevkiyatlarına odaklanan şirketi Jetizz’in Genel Müdürü Sinan Yavuz Anneler Günü’nde hediye alma ve kutlama alışkanlığının Babalar Günü’ne göre çok daha yüksek olduğunu belirterek “Bu yıl anneler günü tam kapanmaya denk geldiği için e-Ticaret ve kargo kullanımı daha da arttı ve iki dönem arasındaki kargo gönderim farkı daha da açıldı. Sevkiyatlarda yüzde 50 civarı artış yaşandı ancak Babalar Günü’nde bu oranlar yüzde 10 civarında oldu” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...