Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Telefonda üretim üssü oluyoruz

Telefonda üretim üssü oluyoruz

EKONOMİ Haberleri

Dünyanın önde gelen cep telefonu üreticilerinin yatırımları ile Türkiye'nin, bölgenin önemli akıllı telefon üretim üslerinden biri hâline gelmesi bekleniyor.

Son dönemde pek çok teknoloji şirketi Türkiye'ye yatırım kararı açıklarken, söz konusu yatırımlar, ülke ekonomisine sağladığı katkının yanı sıra pek çok kişiye de istihdam kapısı oldu. Yaklaşık 10 yıl önce Huawei'nin AR-GE merkezi ile başlayan dijital teknoloji şirketlerinin Türkiye'ye yatırım yolculuğu, son dönemde Xiaomi, OPPO, Samsung, TECNO Mobile ve TCL ile devam etti.

İSTİHDAM ARTACAK
Realme ve Vivo da Türkiye'ye yatırım kararı açıklayan şirketler arasına katıldı. Akıllı telefon üreticilerinin milyon dolarlık yatırımları ağırlıkla İstanbul ve çevresinde kümelenirken, teknoloji şirketlerinden bazıları Türkiye'deki fabrikalarından çıkan telefonları iç piyasaya sunmaya başladı. İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Yüksel “Bu yatırımlar sayesinde birçok vatandaşımıza iş imkânı sunulmaktadır. Yatırımlar sayesinde Türk mühendis ve teknisyenler de bu teknolojinin nasıl uygulandığını öğrenebilecek” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...