Piyasalarda tatil öncesi nakde geçiş

Piyasalarda tatil öncesi nakde geçiş

EKONOMİ Haberleri

Piyasalar, 15 Temmuz ve Kurban Bayramı sebebiyle uzun bir tatil dönemine giriyor. Bu sebeple hacim düştü, fiyatlar dar alanda sakin seyrediyor.

Borsa İstanbul'da bugün gerçekleştirilecek işlemlerin takası 26 Temmuz Pazartesi gerçekleştirilecek. 15 Temmuz'da da kapalı olacak Borsa İstanbul'da, cuma günü işlemler normal şekilde gerçekleştirilecek. Kurban Bayramı tatili öncesinde ise sadece pazartesi yarım gün işlem gerçekleştirilecek. Analistler, uzun bayram tatili öncesinde nakde dönmek isteyen yatırımcıların satışlarının, borsadaki zayıf seyirde etkili olabileceğini belirtiyor. Analistler "Yurt dışına baktığımızda olumlu hava net olarak sürüyor. İçeride de beklentiler pozitif. Ancak yatırımcılar 'bayram bitsin, gelişmelere göre sonrasına bakarız' görüşünde" diye konuştu. BİST 100 endeksi son günlerde zayıf seyretse de 1.350 puan seviyelerinde tutunmaya çalışıyor. Dolarda da dünkü işlemlerde 8,60'a kadar geri çekilme yaşandı. Altının gram fiyatı da günlerdir 500 TL civarında seyrediyor. Ons fiyatı ise dün 1.810 doların üzerine çıktı. Analistler, Delta varyantının yayılımına ilişkin endişelerin devam etmesine rağmen, risk iştahının yüksek seyrettiğini belirterek, bunun, onsta yükselişi sınırladığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...