Feribot kuyrukları tarihe karışacak

Düzenleyen:
Feribot kuyrukları tarihe karışacak

EKONOMİ Haberleri

Tatil bölgeleri ve yollarda trafik yoğunluğu arttı. En fazla yoğunluğun yaşandığı illerden Çanakkale’de özellikle Avrupa’dan Asya kıtasına geçişlerde feribot için kilometrelerce araç kuyrukları oluşuyor.

18 Mart 2022’de açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü’yle bölgedeki kuyrukların son bulması ve ulaşımın rahatlaması bekleniyor. Yılda yaklaşık 4 milyon aracın feribotlarla ulaşım sağladığı Boğaz trafiği, köprünün devreye girmesiyle hızlanacak. Köprü ayrıca bölgedeki turizm hareketliliğine de büyük katkı sağlayacak.

4 DAKİKADA GEÇİLECEK

Şu anda yoğun trafik sebebiyle bekleme süreleri 1,5 ile 5 saat arasında değişiyor. Köprü açıldığında Çanakkale Boğazı, 4 dakikada geçilecek.

TÜRSAB Çanakkale Bölge Başkanı Ahmet Çelik “Feribotlar aralıksız çalışıyor ama ortada ciddi bir trafik yükü var. Buna artan ihracatı da eklediğimiz zaman büyük kamyonların ve tırların da trafiğe ciddi bir yükü oluyor. Ulaşımdaki sıkıntıyı çözersek turizmi geliştirmiş oluruz. Bununla beraber bu hareketin Çanakkale esnafına ve Balıkesir esnafına ciddi bir destek sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...