Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

THK bahçesi hurdalık gibi

THK bahçesi hurdalık gibi

EKONOMİ Haberleri

Her yangında gündeme gelen Türk Hava Kurumunun bahçesi âdeta hurdalık gibi. CHP’li belediyelerin para toplayıp ayağa kaldırmayı planladığı uçakların hâli evlere şenlik.

Batık durumdaki kurumun elinde CL-215 tipi yangın söndürme uçaklarından 9 tane bulunuyor. Ancak bunlar arızalı ve atıl. Ağır bakım için 35 milyon liraya yakın para gerekiyor. Kurumun elinde 11 adet de M-18 Dromader tipi uçak bulunuyor. Bu mini uçaklar,
2012 yılında çok sayıda eksik çıkınca terk edildi. Yedek parçası üretici ülke olan Polonya’da bile bulunmuyor. CHP, miadını doldurmuş bu uçaklardan yangın gözetleme faaliyetinde yararlanabileceğini ifade ediyor. Ancak gözetleme işini Türkiye, insansız hava araçlarının son teknoloji ürünü üstün kameralarıyla rahatlıkla yapıyor. Üstelik uçaklar 4 saat gibi süre havada kalabilirken, insansız hava araçları yüzlerce saat görev yapabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...