Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kozmetik devine siber şok

Kozmetik devine siber şok

EKONOMİ Haberleri

Dünyada 60 ülkede faaliyet gösteren kozmetik firması Oriflame’nin Türkiye’deki şirketi, siber hırsızların hedefi oldu.

Cevdet Fırat Aydoğmuş | ANKARA

Söz konusu firmanın ağ sunucularından birine “trojan” virüsü bulaştıran siber hırsızlar, 31 Temmuz-1 Ağustos arasında, aralarında çalışanların ve müşterilerin olduğu 21 bin 655 kişinin verilerini çaldı. Çalınan veriler arasında, Türkiye’de yerleşik yabancı marka elçilerinin kimlik bilgileri ile çalışanların ad, soyadı, e-Posta ve telefon bilgileri yer alıyor. Öte yandan olayı gerçekleştiren kişi veya kişiler, kozmetik firmasına e-Posta göndererek fidye istedi. Fidyenin ödenmemesi hâlinde de ele geçirdikleri kişisel verileri satışa çıkaracakları tehdidinde bulundu.

İNCELEME DEVAM EDİYOR
Olay, firmanın, durumu yasa gereği Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (KVKK) bildirmesiyle ortaya çıktı.  KVKK, 2 Ağustos’ta tespit edildiği bildiren hırsızlıkla ilgili konuya ilişkin incelemesini sürdürürken, verileri çalan ve fidye isteyenlerin tespiti ve yakalanması için adli ve idari işlemlerin başlatıldığı öğrenildi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...