Bakan Elvan: KGF destekli üç yeni mekanizmayı başlatıyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Elvan: KGF destekli üç yeni mekanizmayı başlatıyoruz

EKONOMİ Haberleri  / AA

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, KGF destekli üç yeni mekanizmayı başlatacakalarını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Kocaeli'de iş dünyası ile buluşmasında konuştu.

Bakan Elvan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bakanlık olarak üretim, istihdama can verenlerin, ekonomide çarkları döndürenlerin yanında olmaya büyük gayret gösteriyoruz. Yangın ve sel felaketleri esnasında olduğu gibi sonrasında da hayatın normale dönmesi, yaraların sarılması için tüm kaynaklarımızla vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

''YÜZDE 8'İN ÜZERİNDE BÜYÜME BEKLİYORUZ''

Salgınla ilgili dışsal bir şok olmaması durumunda, 2021 için yüzde 8'in üzerinde bir büyüme bekliyoruz.

ENFLASYON İLE MÜCADELE MESAJI

Merkezi yönetim bütçe açığının milli gelire oranını yüzde 3,5 olarak tutma hedefimize sadığız, bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değil. En temel önceliğimiz enflasyon eğiliminin bir an önce terse çevrilmesi. Enflasyon eğilimi yılın son çeyreğinde düşüş gösterecek.''

'KGF DESTEKLİ ÜÇ YENİ MEKANİZMAYI BAŞLATIYORUZ'

"İlk olarak likidite sıkıntısı çeken küçük ölçekli firmalara ilave istihdam ettikleri her bir kişi için KGF kefaleti ile krediye erişim imkanını, ikincisi imalata dayalı ve ihracatı önceleyen yatırımlara KGF teminatı ile beşinci ve altıncı bölgelerde uzun vadeli kredi desteğini, üçüncüsü ihracat potansiyeli yüksek olan KOBİ'lerin dış pazarlara açılmalarını teşvik etmek üzere EXİMBANK kredi destek paketini devreye alıyoruz"

"İŞ DÜNYAMIZIN VASIFLARI VE KABİLİYETLERİ OLDUKÇA YÜKSEK"

Elvan, Türk iş dünyasının vasıfları ve kabiliyetlerinin yüksek olduğuna işaret ederek, "Gencecik girişimcilerimiz, dünyada da adlarından söz ettirecek işlere imza atıyorlar. Küresel piyasaların yakından takip ettiği basın organları bile Türk girişimcilerinin başarılarından bahsediyor. Biz yeter ki kendimize güvenelim, yeter ki şevkimizi hiç kaybetmeyelim. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem bulunmuyor. En yenilikçi fikirlerin Silikon Vadisi'nden değil, Kocaeli'deki Bilişim Vadisi'nden çıkmaması için hiçbir engel yok." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin üretim ve inovasyon kabiliyetleriyle rakipsiz bir bölgesel üs olabileceğini vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:

"Bunu başaracak vizyona, enerjiye ve altyapıya fazlasıyla sahibiz. Biz kamu tarafı olarak reel sektörün önünü açacak, belirsizliği azaltacak ve karşılaşabileceğiniz pürüzleri giderecek tüm adımları atmaya devam edeceğiz. Bu süreçte sizlerle iş birliği ve fikir alışverişi yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Kapılarımız sonuna kadar açık. Sorunlarınızı, görüşlerinizi ve en önemlisi de bunlara ilişkin çözüm önerilerinizi bekliyoruz."

Açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam eden programda Bakan Elvan, iş insanlarının sorularını cevapladı.

Programa, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz ve Sami Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile iş dünyasından isimler katıldı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...