HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İGA'dan sıfır emisyon taahhüdü

Düzenleyen: /
İGA'dan sıfır emisyon taahhüdü
İstanbul Havalimanı, Haber

EKONOMİ Haberleri

İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyinin (ACI) başlattığı ve 238 havalimanının yer aldığı 2050 yılına kadar “Net Sıfır CO2 Emisyonu” taahhüdüne katıldı.

Karbon emisyonlarının azaltılması çalışmaları kapsamında İGA’da ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kurulumu, enerji verimlilik faaliyetleri,  ISO 14064 Sera Gazı Yönetim Sistemi ile sera gazı hesaplamaları, ağaçlandırma çalışmaları, elektrikli araç kullanımları ve araç şarj istasyonu kurulumu gerçekleştirildi.

İGA Havalimanı İşletmesi İcra kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu hâlihazırda birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek “Uzun vadede, Güneş Enerji Santralleri kurulumu ve Yeşil Enerji satınalımları ile elektrik enerjisi ihtiyaçlarımızın büyük kısmını yenilenebilir kaynaklardan temin edeceğiz. Ağaçlandırma faaliyetlerimizin de önemli miktarlarda karbon emisyon yutağı hâline geleceği düşüncesindeyiz. Gelişen teknolojiler takip edilerek ağır taşıtlarda bio dizel kullanımı, hidrojen yakıtının ısınma ve ulaşım amaçlı kullanımı, baca gazından karbon yakalama teknolojilerini de takip ederek emisyon azaltım fırsatlarını da değerlendireceğiz” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...