TEKNOFEST’i ihraç edeceğiz

TEKNOFEST’i  ihraç edeceğiz

EKONOMİ Haberleri

Dört yıldır düzenlenen TEKNOFEST, dünyanın da yakın ilgisiyle karşılaştı. Robotik, yapay zeka, bilim-teknik gibi alanlarda yarışmalara sahne olan ve katma değeri yüksek, ileri teknoloji ürünlerin temelinin atıldığı TEKNOFEST’e birçok ülke talip oldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, dost ve kardeş ülkelerden TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali düzenlemeleri için talepler aldıklarını belirterek “Bu ülkelerin başında Ukrayna, Azerbaycan ve Endonezya geliyor. Listede daha çok ülke var” dedi. TEKNOFEST’in artık açık ara dünyadaki en büyük teknoloji yarışma platformu olduğunu vurgulayan Bayraktar, buradaki çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti. TEKNOFEST’i 4 yıldır düzenlediklerini ve 35 farklı alanda yarışmalar yaptıklarını aktaran Bayraktar, şöyle devam etti: Bu yarışmalar geleceğin trendi teknolojilere gençlerimizi hazırlamak için yapılıyor. Dünyada yükselen teknoloji trendlerinde bizim de markalarımız olsun, bu teknolojileri onlar geliştirsin, sadece tüketimde değil, araştırıp, geliştirip, üreten tarafta olsunlar diye düzenleniyor. Bu yarışmalara ilk yıl 20 bin öğrenci başvurdu. Bu yıl 200 bine kadar yükseldi. Dönüşümün çok hızlı olduğu zamanlarda yaşıyoruz. ‘En iyisini yaparız’ anlayışıyla, ülkemizden bilim ve teknoloji alanında büyük eserler çıkacağına inanıyoruz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...