Elektrikte tasarruf sınıfta başlar

Elektrikte tasarruf sınıfta başlar

EKONOMİ Haberleri

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Ali İhsan Sılkım, okulların açılmasıyla evlerde ve okullarda enerji verimliliğine dikkat çekti.

C. Fırat Aydoğmuş | ANKARA

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması ile birlikte milyonlarca öğrenci ders başı yaptı. Bu kapsamda bir grup gazeteciye özellikle okullarda ve evlerde enerji verimliliğiyle ilgili alınabilecek tedbirlere ilişkin konuşan Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Ali İhsan Sılkım “Nüfus artışı, refah düzeyinin yükselmesi, artan şehirleşme oranı, hizmet sektörünün güçlenmesi ve sanayileşme gibi nedenlerden dolayı ülkemizin enerji kullanımı gelişmiş ülkelere göre daha hızlı artıyor. Birincil enerji tüketimi yıllık ortalama yüzde 2-3, elektrik talebi yüzde 5-6 oranında artış gösteriyor. Bu nedenle sürdürülebilir bir dünya ve daha iyi bir gelecek için enerji kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması önem arz ediyor” dedi. Çocukların enerji verimliliği noktasında eğitimlerine özel önem verilmesi gerektiğini söyleyen Sılkım “Birer enerji dedektifi olarak yetiştirmemiz gerekiyor” tavsiyesinde bulundu. Okulların enerji verimli binalara dönüştürülmesi gerektiğini de ifade eden Sılkım, bunun için de “Mevcut iç mekân ve dış mekân aydınlatmaları LED armatürler ile değiştirilmeli. Tüketilen elektriğin bir miktarı çatıya kurulacak güneş panelleri ile üretilmeli. Kömür kazanları mümkünse doğalgaz kazanları ile değiştirilmeli. Sıcak su dağıtım hatları yalıtılmalı. Bina dış cephe ve çatı izolasyonu yapılmalı” şeklinde konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...