Yapı Kredi 77 yaşında

Düzenleyen:
Yapı Kredi 77 yaşında

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin ilk özel bankası olarak, 1 milyon lira sermaye ile 9 Eylül 1944’te kurulan Yapı Kredi, 77’nci yaşını kutluyor.

Kuruldukları günden bugüne ülke ekonomisini ve insanını kararlılıkla desteklemeyi sürdürdüklerini belirten Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün “İlk günden beri, kuruluş felsefemizin izinden gidiyor, ülkemize ve toplumumuza hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunu yaparken, gelecek nesillere güzel yarınlar bırakmak adına sürdürülebilirlik konularına da hassasiyet gösterip, uzun dönemli değer oluşturuyoruz. Ayrıca, Koç Topluluğu’nun kurucusu merhum Vehbi Koç’un ‘Ülkem varsa ben de varım’ sözünün ışığında, topluluğumuzun ülkeye ve topluma hizmet felsefesi, duyarlılığı ve yaklaşımı da bu yolda bizim için büyük bir itici güç oluyor” dedi.

Bu yılın ilk yarısında ülke ekonomisine 441 milyar TL katkı sağladıklarını vurgulayan Erün ‘‘Nakdî kredilerimizi yüzde 25 artışla 318,1 milyar liranın üzerine taşıdık. Müşteri mevduatı hacmimiz bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artış kaydetti. Pandeminin olumsuz etkilerinin küresel olarak devam ettiği yılın ilk yarısında ekonomimizin lokomotifi KOBİ’lerin yanında olmayı sürdürdük. Bu dönemde KOBİ’lere verdiğimiz nakdi ve gayri nakdi kredilerde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22’lik artış sağladık” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...