Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kendini geliştirmeyen usta ileride zorlanacak

Kendini geliştirmeyen usta ileride zorlanacak

EKONOMİ Haberleri

Otomotiv sektörünün "elektriklileşme" serüveniyle birlikte, satış sonrası hizmetlerin en önemli ayağını oluşturan oto servislerinde de kapsamlı değişimlerin yaşanacağı öngörülüyor.

Eğitimli ve nitelikli teknik personel sıkıntısının yaşandığı oto servislerinde, önümüzdeki yıllarda bu problemin derinleşeceği konusunda uyarılarda bulunan TOSEF Başkanı ve RS Servis CEO'su Ünal Ünaldı, elektrikli araçların gerçek anlamda hayatın ayrılmaz bir parçası hâline geldiğinde, dönüşüme ayak uydurmayan servislerin ve sektör çalışanlarının büyük kayıplarla karşılaşacağına dikkat çekti.

Ünaldı "Önümüzdeki 5 yıl içerisinde oto servislerinin elektrikli araçlar konusunda uzmanlaşması, gerekli eğitim ve ekipmanları edinmesi gerekiyor. Örneğin egzoz sistemleri elektrikli araçlarla birlikte yok olduğu zaman, egzoz ustalarının işsiz kalması kaçınılmaz olacak. Bakım aralıklarının dizel ve benzin yakıtlı araçlara göre daha uzun olması da üstünde durulması gereken bir diğer nokta. Zamanla egzoz, motor, mekanik ustaları kendilerini yeni nesil elektrikli araçlara uygun şekilde eğitim almazsa, elektrikli araçlar konusunda ihtisas sahibi olan çalışanlar ve servisler ön plana çıkacak. Bu araçların bakım aralıklarının uzun olması ise bir diğer problemi beraberinde getiriyor. Yine de elektronik arızalar, fren sistemi ve yürüyen aksam servis işlemi görmeye devam edecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...