Piyasalarda direnç var: Birçok sektör indirimi ağırdan alıyor

Düzenleyen:
Piyasalarda direnç var: Birçok sektör indirimi ağırdan alıyor

EKONOMİ Haberleri

Dövizle işi olsun olmasın 'kur yükseldi' diye zam yarışına girenler, dolardaki yüzde 35 düşüşe rağmen fiyatları indirmemekte direniyor.

​Dövizle işi olsun olmasın ‘kur yükseldi’ diye zam yapanlar, yüzde 35 kur düşüşüne rağmen fiyatları indirmemekte direniyor. Konut ve otomobil piyasasının yanı sıra market ve teknoloji ürünlerinde de “yapılması gereken” indirimler henüz tam anlamıyla raflara yansımadı. Öte yandan TCMB faizi yüzde 14’e düşmesine rağmen, bankalar, uyguladığı mevduat ve kredi faiz oranlarını indirmedi. Hatta bazı bankalarda mevduat oranları yüzde 21’e ulaştı.

"YENİ PROGRAM KARARLILIKLA DEVAM ETMELİ"

Uzmanlar “Piyasada ani yükselen ve ani düşen döviz sebebiyle bir endişe hâkim. Gelecek 12 aya yönelik maddi durum beklentisinde gerileme var. Dayanıklı tüketim malı alma düşüncesi yüzde 1,9 azalmış durumda. Bu nedenle indirimler de beklendiği hızda gerçekleşmiyor. Yeni program kararlılıkla devam etmeli. Kur korumalı mevduata karşı kurulacak tuzaklar görülüp buna da tedbir alınmalı. Sanayici ve yatırımcıyı teşvik reçeteleri ortaya konulmalı” görüşünü dile getiriyor.

MARKETLER BAŞLADI

Bu arada “market indirimi” talebine, sektör temsilcilerinden cevap geldi. CarrefourSA, yüzde 30’a varan indirimleri reyonlarına yansıttı. Markette 5 litre ayçiçeği yağı 109 TL’den, 1 litre yağlı süt 6,90 TL’den, 12’li tuvalet kâğıdı 27,49 TL’den satışa sunuldu. Aynı indirimler Migros’ta da etiketlere uygulandı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...