Kripto para milyarderi düşüşler hakkında ilk kez konuştu! Elindeki coinlerini satacak mı?

Düzenleyen:
Kripto para milyarderi düşüşler hakkında ilk kez konuştu! Elindeki coinlerini satacak mı?

EKONOMİ Haberleri

Kripto paralardaki sert düşüş devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin 30 bin doların altına kadar geriledi. Bitcoin’deki düşüş diğer coinleri de etkiledi. En büyük düşüş ise Luna’da görüldü. Yüzde 98 değer kaybeden Luna, kripto para tarihinden silinmiş durumda. Bitcoin ve altcoin milyarderi olarak tanınan Sam Bankman-Fried ise düşüşlerden en çok zarar görenlerin arasında. Fried’in serveti Mart ayının sonundan bu yana yarıya indi. 22 milyar dolar olan net değeri 11 milyara indi. Milyarder ise açıklama yaparak kripto para piyasasının sıfıra inmeyeceğini ve bunun yerine hisse senetleriyle toparlanacağını söyledi.

Kripto para piyasası yangın yerine döndü. Bitcoin ve diğer coinlerin çakılması yatırımcıları tedirgin etti. Lider kripto para birimi Bitcoin uzun süre sonra 30 bin doların altına geriledi. Luna ise kripto para piyasasından silindi. Diğer altcoinlerde çakıldı. Yatırımcılar ne yapacaklarını bilemezken Bitcoin ve altcoin milyarderi olarak tanınan Sam Bankman-Fried’en açıklama geldi. 

ELİNDE TUTMA KARARI ALDI 

Sam Bankman-Fried kripto paralarını elinde tutma kararı aldı. Fried’in bu kararı ise Bitcoin de dahil olmak üzere çeşitli dijital para birimlerine sahip olan ve sürekli piyasa düşüşüne rağmen satmayı reddeden milyarder iş adamı Elon Musk’ın kararına benzetildi. 

Kripto para milyarderi düşüşler hakkında ilk kez konuştu! Elindeki coinlerini satacak mı?

ALIM YAPMAYA DEVAM EDİYOR 

Kripto para piyasasındaki çöküşlere rağmen milyarder, Perşembe gününden itibaren Robinhood’un %7,6 hissesini satın aldı. Bu hisseler için 648,3 milyon dolar ödeyen Fried’in pozisyonu, önde gelen online aracı kurum olan Robinhood’un (HOOD) 56 milyon dolarlık hissesine eşdeğerdi.

Robinhood’un kontrolünü değiştirecek veya etkileyecek herhangi bir eylemde bulunma niyetinde olmadığını açıkça belirten Sam Bankman-Fried’in, Robinhood’u sadece “Çekici bir yatırım” olarak gördüğünü belirtti. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...