Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Değeri 2 milyon TL’nin altındaki konutlar için yüzde 90 kredi

Değeri 2 milyon TL’nin altındaki konutlar için yüzde 90 kredi

EKONOMİ Haberleri

Sıfır ve ikinci el konutlar için kredi değer oranı değişti. 10 milyon TL üzeri olan konuta kredi yok. 2-5 milyon TL arası konutlarda yüzde 70, iki milyon TL altındaki konutlarda ise yüzde 90 kredi kullanılabilecek.

BDDK, 9 Haziran'da açıkladığı Finansal İstikrarın Güçlendirilmesine Yönelik Tedbirler kapsamda konut kredilerinde kredi değer oranını tutar bazlı farklılaştırdı. Alınan kararla birlikte 1. el ve 2. el konutlar için de konut kredilerinde kredi değer oranı da tutar bazlı farklılaştı. Buna göre, enerji sınıfı A olan 1. el konutlar için kredi değer oranı; konut değeri 2 milyon TL’nin altında olan konutlar için yüzde 90, konut değeri 2 milyon TL ile 5 milyon TL arasında olan konutlar için yüzde 70, konut değeri 5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında olan konutlar için azami 3,5 milyon TL olarak belirlendi. Konut değeri 10 milyon TL üzerinde olan konutlar için ise konut kredisi imkânı bulunmuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...