ABD borsalarında 'enflasyon' yükselişi

Düzenleyen: / Kaynak: AFP
- Güncelleme:
ABD borsalarında 'enflasyon' yükselişi

Ekonomi Haberleri  / AFP

Wall Street hisse senetleri, ABD enflasyon raporunun piyasa beklentilerini karşılamasının ardından yükselişe geçti. Nasdaq'ta işlem gören başlıca endeksler günün erken saatlerinde yeşile döndü.

ABD Merkez Bankası'nın açıkladığı ve enflasyon için önemli bir rapor olan "kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi" Ocak ayında yıllık yüzde 2,4 oranında artarken Aralık ayında yüzde 0,2 oranında geriledi. Değişken gıda ve enerji fiyatları hariç tutulduğunda ise endeks Kasım ayına göre yüzde 0,4 oranında arttı.

Veriler piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşirken, ABD borsalarında hisse senetleri yükselişe geçti. Açılışa 15 dakika kala Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,1 artarak 38.995 puana çıktı.

Aynı dakikalarda S&P 500 yüzde 0,4 değer kazanarak 5.091,40'a yükselirken, teknoloji odaklı Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0,8 artışla 16.069,56'ya tırmandı.

Bireysel şirketler arasında en büyük yükseliş ise Best Buy'da gerçekleşti. Şirketin hisseleri, tatil sezonundaki kazançların açıklanmasının ardından yüzde 6,4 oranında arttı.

FAİZ İNDİRİMİ İÇİN GÖZLER HAZİRAN'A ÇEVRİLDİ

Nationwide Baş Ekonomisti Kathy Bostjancic, faiz oranı görünümüne ilişkin olarak, son raporun Fed'in "faizleri düşürmeye başlamak için Haziran ayına kadar beklemesi" ihtimalini artırdığını söyledi.

Faiz indirimi için Mayıs ayının da hâlâ ihtimaller dahilinde olduğunu belirten Bostjancic, "Fed'in Mayıs ayı faiz kararından önce 2 TÜFE ve bir PCE raporu daha açıklanacak. Bu nedenle, Mayıs ayında faiz indirimi hâlâ masada" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...