ABD düşürdü, Hindistan yükseltecek: Rehavet bitiyor, altında yeni rekorlar yolda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD düşürdü, Hindistan yükseltecek: Rehavet bitiyor, altında yeni rekorlar yolda

Ekonomi Haberleri

ABD ekonomisindeki güçlü yükseliş, altın fiyatlarında düşüşe yol açtı. Uzmanlara göre altın fiyatlarındaki durgunluk, Hindistan ile son bulacak.

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltmesinin ardından 2023 ikinci çeyrek büyüme rakamlarının güçlü gelmesi altın fiyatlarında rüzgarı tersine çevirdi.

ABD'NİN ETKİSİYLE ALTIN DÜŞÜŞE GEÇTİ

ABD'den gelen güçlü veriler sonrasında 2 bin dolar bandına çıkması beklenen Ons altın 40 dolar birden düşerek 1940 bandına geri çekildi. Spot altında yaşanan düşüşle gram altında 1680 TL'ye kadar düştü. ABD'den gelen veriler sonrasında altın fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından uzmanlar Hindistan'a dikkat çekti.

ALTINDA REHAVET BİTİYOR

Ekonomim'de yer alan habere göre, Ons altında durgunluk sona ermek üzere. Dünyanın en büyük altın tüketicisi Hindistan’da yaklaşan düğün sezonunun kurumsal yatırımcıları altına davet etmesiyle fiyatlarda yükseliş beklentisi güçlü. Kısa vadede ise teknik görünümde değişim içinse 1.980 dolar barajının aşılması bekleniyor.

State Street Global Advisors baş altın stratejisti George Milling Stanley, yaz aylarında bekle gör politikası izleyen kurumsal yatırımcının faiz artışlarının durduğuna ikna olması ve Hindistan’da beklenen talep artışı nedeniyle yaz sonunda sarı madene ilgisinin artacağını belirtiyor. Milling-Stanley, "Özellikle Ekim ayı civarında gelen ve yaklaşık altı ay süren Hint düğün sezonuna geçtiğimizde, altında yükseliş yarışına başlayacağımızı düşünüyorum" diyor.

ABD düşürdü, Hindistan yükseltecek: Rehavet bitiyor, altında yeni rekorlar yolda

ÇİN ÜRETİMİ 554 TONA ÇIKARTTI

Çin'in altın tüketimi yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.37 artışla 554.88 ton oldu. Çin devlet televizyonu CCTV'nin verdiği habere göre, aynı dönemde üretim yıllık yüzde 2.24 artışla 178.6 tona ulaştı. China Gold Association, altın işletmelerinin üretiminin 2023'ün ilk yarısında normale döndüğünü ve büyük ölçekli altın işletmelerinin, yüksek kaliteli altın kaynaklarını daha da yoğunlaştıracak olan birleşme ve satın almaları aktif olarak teşvik ettiğini bildirdi.

Kaynak: Ekonomim

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda28 Temmuz 2023 12:31

her hızlı çıkışın, bir hızlı inişi olur

Sonraki Haber Yükleniyor...