Altın için rekor tahmin, Fed itici güç olacak! JP Morgan direktörü önemli fırsatı açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın için rekor tahmin, Fed itici güç olacak! JP Morgan direktörü önemli fırsatı açıkladı

Ekonomi Haberleri

Dünyaca ünlü yatırım bankası JP Morgan direktöründen Fed öncesi altın fiyatları için rekor tahmin geldi. JP Morgan direktörü Greg Shearer, altında bir yatırım fırsatı gördüğünü belirtti. Fed kararının altın için itici güç olacağını belirten Shearer, 1-1.5 yıllık tahminini açıkladı.

Dünyaca ünlü yatırım bankası JP Morgan ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı öncesinde altın fiyatlarına dair çarpıcı bir analizde bulundu. Muhtemel bir ABD resesyonuna dikkat çeken JP Morgan altında bir yatırım fırsatı gördüğünü belirtti.

ALTIN REKOR SEVİYELERE ÇIKACAK

JP Morgan Küresel Emtia Araştırma İcra Direktörü Greg Shearer, yıl sonunda altın fiyatlarının 2.000 doların üstüne çıkacağını ve 2024 yılı itibarıyla faizlerin düşürülmesiyle rekor seviyelere çıkacağını öngördü.

Bloomberg'de yer alan habere göre Shearer, Çarşamba günü katıldığı toplantıda, “Altın sahibi olmanını ve altın ve gümüşe uzun süreli yatırım yapmanın hem döngü sonu çeşitlendiricisi olarak hem de önümüzdeki 12-18 aylık vadede iyi performans göstereceği bir noktadayız” ifadelerini kullandı.

Altın için rekor tahmin, Fed itici güç olacak! JP Morgan direktörü önemli fırsatı açıkladı

FED ALTIN İÇİN ÖNEMLİ İTİCİ GÜÇ

Shearer,  ABD’de düşen reel getirilerin, Fed önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde gerçekleşmesi beklenen faiz indirimlerini uygulamaya başladığında değerli metal için “kayda değer bir itici güç” olacağını vurguladı.

Bankanın emtia araştırmalarının başındaki isim önümüzdeki dönemde ekonomide olası gelişmeleri de değerlendirerek, “Altın ve gümüş piyasaları, ABD’de yumuşak iniş mi yoksa sert iniş mi olacağı konusunda çekimser bir duruşa sahip ancak daha belirgin bir resesyon yaşanması durumunda faizlerde daha dramatik bir düşüş göreceğiz” öngörüsünde bulundu.

Jeopolitik risklerin altını hükümetler için daha da cazip hale getirdiğini sözlerine ekleyen Shearer, “Burada gerçekten satın alma ve para birimleri haricinde varlıkları çeşitlendirmeye yönelik bir heves görüyoruz” dedi.

Altın, ABD’de faiz artış döngüsünün sonuna yaklaşıldığına dair işaretler, merkaz bankaları tarafından yapılan alımlar ve güvenli liman taleplerinden bulduğu destekle geçtiğimiz 12 ayda yüzde 15 yükseldi. Değerli metal Mayıs ayı başlarında 2020 yılında ulaşılan 2.075 dolarlık rekor seviyeye yaklaşmıştı.

Kaynak: Bloomberg

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...