Akaryakıt fiyatları bu kez şaşırttı: Herkes benzine zam beklerken, indirim geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Akaryakıt fiyatları bu kez şaşırttı: Herkes benzine zam beklerken, indirim geliyor

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Petrol fiyatları ve Dolar/TL'de yaşanan yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına zam beklentisi kuvvetlenirken, piyasadan tam tersi haber geldi. Sektör temsilcilerinin aktardığı bilgilere göre benzinin litresine zam değil indirim geliyor. Son olarak Eylül ayının başında 2 TL'lik indirim yapılmıştı.

Petrol ve Dolar kurundaki yükselişle akaryakıt fiyatlarına zam beklentisi güçlenirken, sektörden piyasayı alt üst edecek bilgi geldi. Kaynakların aktardığına göre akaryakıt fiyatlarına indirim geliyor. Eylül ayı başında 2 TL indirim yapılan benzinin litresinde, iddialara göre kayda değer bir indirim daha yapılacak.

PETROL VE DOLAR YÜKSELİŞTE

Fed'in faiz kararı ve İran'ın günlük üretimi artıracağı haberlerinin etkisiyle düşüşe geçen petrol fiyatları bu hafta yeniden yönünü yukarı çevirdi. Brent Petrol 92,47 dolara yükselirken, Batı Teksas Ürünü Ham Petrol (WTİ) yeniden 90 doları aştı. Dolar ise uluslararası piyasada son 6 ayın zirvesini test etti. Dolar endeksi 105,78'e kadar yükseldi. Çok gelişmiş yatırımcılara açık olan havuz sermayeleri olan Hedge fon yöneticileri ABD ham petrol fiyatının artacağı yönünde pozisyonlarını Şubat 2022’den beri en yüksek seviyeye yükseltti. 

AKARYAKITA ZAM BEKLENİRKEN İNDİRİM GÖZÜKTÜ

Dolar ve petrol fiyatlarındaki yükselişle iç piyasada akaryakıt fiyatlarına zam gelme ihtimali giderek artıyordu. Geçtiğimiz haftalarda dolar ve petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmadan doğrudan etkilenen motorin ve benzin fiyatları hafta içi üst üste zamlanmış, motorinin litresinde 2 TL, benzinin litresinde ise 1 lira 64 kuruş zamma gidilmişti.

Akaryakıt fiyatları bu kez şaşırttı: Herkes benzine zam beklerken, indirim geliyor

BENZİNİN LİTRESİNDE KAYDA DEĞER DÜŞÜŞ

Yapılan zamların ardından motorin 40 TL'yi aşarken, benzinin litresi 40 TL sınırında kaldı. Benzinin litresinin düşük kalmasında Eylül ayı başında yapılan 2 TL'lik indirim etkili oldu. Pazartesi gününe kadar akaryakıt ürünlerinde herhangi bir değişiklik beklenmeyen sektörden benzin fiyatlarıyla ilgili sevindiren haber geldi.

Kaynakların aktardığına göre salı gününü çarşamba gününe bağlayan gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresinde 1 lira 15 kuruş indirim yapılacak.

İndirimin ardından benzinin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir'de 38 TL'nin altına inecek.

25 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 38,51 TL
İstanbul motorin fiyatı: 40,02 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,24 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 38,46 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,96 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,69 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 39,08 TL
Ankara motorin fiyatı: 40,56 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 17,60 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 39,20 TL
İzmir motorin fiyatı:  40,75 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 17,31 TL

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...