Akaryakıt fiyatlarına zam yolda! Brent Petrol atağa kalktı, ilk kez 90 doları aştı

Düzenleyen: / Kaynak: Bloomberg HT, türkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Akaryakıt fiyatlarına zam yolda! Brent Petrol atağa kalktı, ilk kez 90 doları aştı

Ekonomi Haberleri  / Bloomberg HT, türkiyegazetesi.com.tr

Akaryakıt fiyatlarını yakından ilgilendiren petrol fiyatları arz kesintilerinin uzatılmasıyla atağa kalktı. Brent Petrol, 2022'den bu yana ilk kez 90 doların üzerine çıktı.

Akaryakıt kalemlerine gelen zam veya indirimler doğrudan tetikleyen petrol fiyatları Suudi Arabistan'ın 1 milyon varil ve Rusya'nın 300 bin varillik üretim kesintisini yıl sonuna kadar uzatacağını açıklamalarıyla atağa kalktı. Brent Petrol, Ocak 2022'den bu yana ilk kez 90 doları aştı.

PETROL FİYATLARI ATAĞA KALKTI

Petrol fiyatları geçen hafta Nisan başından bu yana en büyük haftalık kazanç yaşadı. Yükseliş eğilimi üst üste 5. işlem gününe taşıyan Brent Petrol, bugün 90.71 dolara ulaşarak Kasım ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM GÖRÜLDÜ

Temmuz ayında ÖTV'de yapılan düzenlemeyle 6 TL birden artış yaşanan benzin ve motorin, petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle 40 TL'ye dayanmıştı. Geçen hafta dolar kurunda yaşanan düşüş ve petrol fiyatlarındaki sakin seyirle indirim rüzgarı başlayan benzinin litresinde 0.97 kuruş ve 0.99 kuruşluk iki indirim yapıldı.

LPG'ye bugün 1 lira 30 kuruşluk gelirken, motorinde ise 1 lira 20 kuruşluk bir indirim bekleniyordu. Brent Petrolde yaşanan yükselişlerin ardından akaryakıt fiyatlarına zam yapılma ihtimali güçlendi. Ancak henüz benzin ve motorin için güncel zam bilgisi bulunmuyor.

PİYASAYI SUUDİ ARABİSTAN VE RUSYA GERDİ

Suudi Arabistan'ın Aralık 2024'e kadar günlük 500 bin varil azaltma kararına ek olarak aldığı 1 milyon varillik kesintiyle toplam miktar 1,5 milyon varile yükseldi. Üretimi son birkaç yılın en düşük seviyesi olan günde yaklaşık 9 milyon varil seviyesinde tutacak hamleye, Rusya üretimde 300 bin varil azaltacağını duyurarak katıldı.

Petrol fiyatları Suudi Arabistan ve Rusya'nın daha önce açıkladığı arz kesintilerinin piyasadaki etkisiyle Haziran sonundan bu yana yaklaşık dörtte bir oranında yükseldi. Kesintilerin sürmesi, petrol fiyatlarındaki yükselişin yanı sıra enflasyonist baskıları da artırması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Bloomberg HT, türkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...