Asgari ücret için minimum rakamı verdi: Mustafa Destici'den çok konuşulacak açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Asgari ücret için minimum rakamı verdi: Mustafa Destici'den çok konuşulacak açıklama

Ekonomi Haberleri

Asgari ücretin belirlenmesine sayılı günler kaldı. Temmuz ayında yapılacak zam için taraflar gelecek hafta toplanacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesinde Cumhur İttifakı ortaklarından BBP lideri Destici asgari ücret için minimum rakamı açıkladı. Destici, dolar ve enflasyona dikkat çekti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu gelecek hafta milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren ara zammı görüşmek için toplanıyor. Toplantı öncesinde Cumhur İttifakı ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici'den çok konuşulacak açıklama geldi. Asgari ücret için 'minimum' rakamı açıklayan Destici, dolar ve enflasyona dikkat çekti.

"ENDİŞELİYİZ, ANCAK YÖNETİLEBİLİR"

Ekonomideki gelişmeleri dikkatlice takip ettiklerini kaydeden Destici, "Türk lirasının döviz ve altın karşısındaki değer kaybını endişe verici bulmakla beraber durumun kontrol edilebilir ve yönetilebilir olduğunu görüyoruz. Hükümet, bu süreçte orta ve alt gelir gruplarını enflasyon, hayat pahalılığı ve ekonomik dalgalanmaların neden olduğu kriz şartlarından korumak için gerekli tedbirleri almalıdır." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN MİNİMUM RAKAM

Destici, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yeni asgari ücreti belirlemek üzere toplanacağını hatırlatarak, "Ölçü nedir? Elbette ki enflasyon farkıdır. Yeterli midir? Yetersizdir. Dövizdeki yükseliş de alım gücünün düştüğü de dikkate alınmalıdır.Dolayısıyla asgari ücret, minimum 10 bin TL'nin üzerine çıkarılmalıdır" dedi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANIYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da toplanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 8 BİN 506 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.


Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...