Asgari ücrete yüzde kaç zam geldi? (%) Asgari ücrete ne kadar arttı, ne kadar zam geldi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Asgari ücrete yüzde kaç zam geldi? (%) Asgari ücrete ne kadar arttı, ne kadar zam geldi?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Asgari ücrete yüzde kaç, ne kadar zam geldi? (%) | 2024 asgari ücret bugün belli netleşti. Asgari ücret zam oranı en çok merak edilen konuydu. Asgari ücrete gelen zam ile birlikte eski asgari ücrete göre yeni 2024 asgari ücreti yüzde kaç zamlandı, ne kadar arttı merak ediliyor. Peki, Asgari ücrete yüzde kaç zam geldi? İşte asgari ücrete ne kadar zam geldi, ne kadar arttı, artış oranı haberimizde…

Asgari ücrete yüzde kaç zam geldi, zam oranı kaç? Yeni asgari ücretin 2023 asgari ücrete göre artış oranı merak ediliyordu. İşte asgari ücrette zam oranı!

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE KAÇ ZAM GELDİ?

Asgari ücrete yüzde 49'luk zam geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak duyurdu. 

Bakan Işıkhan açıklamalarda bulunuyor. Işıkhan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

Aziz milletimiz, işçi ve işveren taraflarımızın değerli temsilcileri, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Komisyonumuz çalışmalarını tamamlamış bulunuyor. Esas manadaki asgari ücret çalışma hayatındaki ücret politikalarının en alt sınırını temsil etmektedir.

Tüm tarafların görüşlerini, taleplerini, sosyo ekonomik koşullarını gözeterek sınırı belirlerdi. Asli görevimiz işçi ve işveren temsilcilerimiz arasında hakem rolü üstlenmektir. Öncelikle olumlu ve makul yaklaşımlarıyla tüm paydaşlara Sayın Ergün Atalay ve Özgür Burak Akkol'a teşekkür ediyorum.

Gerçekten de hem çalışanlarımızın hem işverenlerimizin ihtiyaçlarını gözönünde bulundurarak, en uygun noktada fikir birliğine varmışlardır. Çalışanlarımızın refahı noktasında özveri gösteren Özgür Bey'e özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Toplumsal mutabakata katkı sağlayacak her türlü yapıcı yaklaşımı çok önemli bulduğumu vurgulamak istiyorum. Tüm sendikalarımıza, kurumlarımıza ve ilgili bakanlıklarımıza mesai arkadaşlarıma şükranlarımı arz etmek istiyorum. Belirlenen yeni miktarın başta asgari ücrete tabi olan çalışanlarımız ve aileleri olmak üzere tüm vatandaşlarımızı memnun edeceğime inanıyorum.

2024 ASGARİ ÜCRET 17 BİN 2 LİRA

Bildiğiniz gibi Temmuz ayında net asgari ücret 11 bin 402 lira olmuştu. Şimdi 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş durumdayız. Ülkemize ve milletimize hayırlısı olsun.

Önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre kümülatif olarak yüzde 100 olarak artış yapılmış oldu. Asgari ücret reel olarak 3,5 kat artış sağlamış oluyoruz. Devletimiz, tüm kurum ve kuruluşlarıyla işçi, işveren ve tüm vatandaşlarının yanında yer almayla devam edecek. Aziz milletimizin müreffeh yarınları için hadim olmaya azmetmiş olan bizler de sosyal devlet sorumluluğumuza devam edeceğiz.

Bugünden itibaren de çalışma hayatının tüm ihtiyaçlarını tüm paydaşlarımızı istişare, ortak akıl içerisinde karşılamayı sürdüreceğiz.

Türkiye Yüzyılı'nı cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde emeğin ve üretimin yüzyılı olmasını yapma kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz."

ZAM ORANLARINA GÖRE YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUYOR?

Asgari ücret için bugüne kadar birçok rakam telaffuz edildi. Tek zam yapılacak olması zam beklentilerini yükseltiyor. Uzmanlar genel olarak yüzde 40 ila yüzde 50 arasında zam oranı bekliyor. Asgari ücrette öne çıkan zam oranları şu şekilde;

  • Yüzde 35 oranında bir zam gelirse 15 bin 392 TL olacak,
  • Yüzde 40 oranında bir zam gelirse 15 bin 962 TL olacak,
  • Yüzde 45 oranında bir zam gelirse 16 bin 532 TL olacak,
  • Yüzde 50 oranında bir zam gelirse 17 bin 103 TL olacak,
  • Yüzde 55 oranında bir zam gelirse 17 bin 673 TL olacak,
  • Yüzde 60 oranında bir zam gelirse 18 bin 245 TL olacak.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI BİTTİ Mİ?

Milyonlarca asgari ücretlinin 2024'te alacağı zam oranı bugün belli oluyor. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısına çevrildi. Hükümet, işçi ve işveren temsilcileri Ankara'da AK Parti İl Merkezinde bir araya gelmek üzere harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan zirve sona erdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...