Bakan Varank'tan mobilya sektörüne müjde! 1 milyon lira destek verilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Varank'tan mobilya sektörüne müjde! 1 milyon lira destek verilecek

Ekonomi Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, mobilya sektörü için bir müjde verdi. Bakan Varank, mobilya imalatında girişimcilere 1 milyon TL'ye kadar destek verileceğini söyledi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa'da yaptığı konuşmada, mobilya sektörü için bir müjde verdi. Bakan Varank, mobilya imalatında girişimcilere 1 milyon TL'ye kadar destek verileceğini açıkladı. 

İNEGÖL'DE TOGG'A BÜYÜK İLGİ

Bakan Varank, bu yıl 48'incisi düzenlenen MODEF İnegöl Mobilya Fuarı'nın açılış töreninde konuştu. Bakan Varank açılışa yerli otomobil Togg ile geldi. Togg İnegöllülerin ilgilisini çekti. Togg’u görmek isteyen yüzlerce vatandaş, açılış törenine katıldı. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Bakan Varank, işçilerin alın teri ve fedakarlığı sayesinde Türkiye ekonomisinin yolunda ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

Yılda iki kez gerçekleştirilen İnegöl Mobilya Fuarı'nın istikrarlı bir şekilde yoluna devam ettiğini vurgulayan Bakan Varank, bu yılki fuara 175 firmanın katıldığını, 70'e yakın ülkeden bin civarı yabancı, yurt içinden de 15 bin ziyaretçinin gelmesinin beklendiğini aktardı.

Bakan Varank'tan mobilya sektörüne müjde! 1 milyon lira destek verilecek

11 MİLYAR YATIRIM 7 BİN ÜSTÜNDE İSTİHDAM

Varank, "Bakanlık dönemim boyunca İnegöl için 336 yatırım teşvik belgesi düzenledik. Bu teşvik belgeleriyle İnegöl'de 11 milyar liralık sabit yatırımın ve 7 binin üzerinde istihdamın önünü açtık. Kalkınma ajansları 2018'den bu yana Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı eliyle bugüne kadar İnegöl'e 97 milyon lira destek sağladık. Proje ortaklarının katkılarıyla İnegöl'e yapılan yatırımların değeri 205 milyon lirayı aştı. Kent Müzesi ile İnegöl Mobilya ve Ağaç İşçiliği Müzesi projelerine 11 milyon liranın üzerinde kaynak aktardık. Yine TÜBİTAK eliyle İnegöl'de AR-GE projelerine yaklaşık 50 milyon lira destek sağladık. İnegöl OSB atık su arıtma tesisinde havalandırma havuzu revizyonuyla enerji verimliliği projesini de yine kalkınma ajansımız eliyle destekledik." diye konuştu.

Bakan Varank'tan mobilya sektörüne müjde! 1 milyon lira destek verilecek

YENİ GİRİŞİMCİLERE 1 MİLYON TL'YE KADAR DESTEK

Projelerin burada bitmeyeceğini, vatandaşların AK Parti'nin arkasında durduğu sürece onlara hizmetkar olmaya devam edeceklerini belirten Bakan Varank, mobilya sektörü için yeni bir müjde verdi. Mustafa Varank, şunları kaydetti:

"Türkiye'de KOSGEB ile yeni girişimciliğe destekler veriyoruz. Bursa İnegöl için mobilyacılığın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Önümüzdeki dönemde özellikle ileri girişimcilik desteklerimizle Bursa'da yeni şirket kuracak, teknoloji tabanlı mobilya imalatına yönelecek girişimcilere biz, 1 milyon liraya kadar destek vereceğiz. Yeni girişimlerimizi 1 milyon lirayla destekleyeceğiz. Bu sayede de İnegöl'de yeni mobilyacılar ortaya çıkacak. Bursa'da yeni mobilyacılar, yeni girişimler ortaya çıkacak."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...