Bakan Varank’tan Teknofest’i ‘panayır’ diyerek hedef alan Emin Çapa’ya tepki: Gençlere hakaret

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Katıldığı canlı yayında konuşan Bakan Varank’tan Teknofest’i ‘panayır’ olarak nitelendiren Emin Çapa’ya sert tepki gösterdi. Çapa'nın sözlerini 'gençlere hakaret' olarak yorumlayan Varank, 'açıklamalara üzülüyoruz" diye ekledi.

Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor.  

5 gün sürecek TEKNOFEST gençlere bilim ve teknoloji vizyonu aşılarken gazeteci Emin Çapa, festivalden rahatsız oldu. Çapa, büyük ilgi gören festivali ‘panayır’ olarak nitelendirdi.

BAKAN VARANK TEPKİ GÖSTERDİ

Çapa’nın festivalle ilgili sözlerine Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan cevap geldi.

Çapa’yı iki yüzlü olmaması konusunda uyaran, Varank, “Tiyatro oynayarak vatandaştan oy alamazsınız” diyen Varank, "Enerjimizi bunları düzeltmekte harcıyoruz. İkiyüzlü olmamaları lazım. Vatandaşı kandırmamak lazım. Tiyatro oynayarak vatandaştan oy alamazsınız." ifadelerini kullandı.

“GENÇLERE HAKARET”

Seçime kısa süre kala katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin konuşan Bakan Varank, Çapa’nın sözlerini gençlere hakaret olarak değerlendirdi.

Bakan Varank, "Birileri TEKNOFEST için 'panayır' diyor. Buraya panayır demek, buradaki gençlere hakaret demektir. TEKNOFEST'in en önemli özelliği 41 farklı kategoride teknoloji yarışması düzenlemesidir. 1 milyon genç bu yarışmalara başvurmuş. Buraya panayır demek bu gençlerin emeğine hakaret etmektir.” dedi.

“ÜZÜLÜYORUZ”

Bu tür açıklamaların üzücü olduğunu belirten Varank, “Muhalefet bizim ak dediğimize kara demek değil. Eksiklerimiz varsa bunların dile getirilmesini isteriz. Ben şahsen bana yapılan eleştirilerden kendimi güncelliyorum. Ama karşımızda kayıkçı kavgası var. Bu açıklamalar motivasyonu kırıyor. Üzülüyoruz.” şeklinde konuştu.

“BEN NİYE KENDİMİ YORAYIM”

Bakan Varank sözlerini şöyle tamamladı;

Ben niye Togg'u anlatmak için kendimi yorayım. Siz elektriklisini yaptınız biz de hidrojenlisini yapacağız deyin. İtalya'da üretiyorsunuz diyen muhalefetle nasıl konuşacağız? Tek bir vatandaşımızı bile kandırırsa ben üzülürüm. Enerjimizi bunları düzeltmekte harcıyoruz. İkiyüzlü olmamaları lazım. Vatandaşı kandırmamak lazım. Tiyatro oynayarak vatandaştan oy alamazsınız."

Kaynak: CNN Türk

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...