Borsa İstanbul 5 hafta üst üste rekor kırdı! Uzman analist uyardı: Kâr satışları kapıda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Borsa İstanbul 5 hafta üst üste rekor kırdı! Uzman analist uyardı: Kâr satışları kapıda

Ekonomi Haberleri

Seçimlerin ikinci turunun ardından rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yükseliş eğilimini üst üste 5. haftaya taşıdı. Uzman analist kâr satışları konusunda uyardı.

Türkiye'de seçim belirsizliklerinin sona ermesiyle başlayan "rallide" BIST 100 endeksi, rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Gördüğü en yüksek seviye rekorunu 6.807,95 puana taşıyan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,39 yükselişle 6.721,45 puandan başladı. Endeks, son 5 haftadır yükseliş eğiliminde hareket ederken, söz konusu performans, 31 Ekim-26 Aralık 2022'deki 9 haftalık serinin ardından en güçlü yükselişe işaret ediyor.

YÜKSELİŞ İVMESİ SÜRÜYOR

Dün dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,11 değer kazancıyla 6.695,14 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. Bugün açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 26,31 puan artışla ve yüzde 0,39 değer kazanarak 6.721,45 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,67 ve holding endeksi yüzde 0,25 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,58 ile spor, tek kaybettiren ise yüzde 1,50 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı oldu.

4 HAFTADIR KAPANIŞ REKORU KIRIYOR

BIST 100 endeksinin son 4 haftadaki kapanışları da "haftalık kapanış rekoru" olarak kayıtlara geçti.

Dolar bazlı incelendiğinde, genel seçimlerin ikinci turunun ardından BIST 100 endeksi, yaklaşık yüzde 8 yükselerek 229 puandan 250 puana çıktı. BIST 100 endeksi, dolar bazlı olarak son 4 haftadır yükseliş eğiliminde hareket etse de 250 puan seviyesi, 510 puanlık rekor seviyenin oldukça altında kalmaya devam ediyor.

"KAR SATIŞI İHTİMALİ MASADA"

Analist Cüneyt Paksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, borsadaki yükselişin en önemli hikayesinin Türkiye'nin büyüme tarafında kalma çabası ile bu çabaya bilançoların hala destek vermesi olduğunu ifade ederek, "Dolar bazlı grafiklerdeki görece ucuzluğun devam etmesi ve enflasyona karşı yatırımcıların alternatif arayışının sürmesi, yukarı yönlü trendin başlıca sebebi." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...