Borsa İstanbul'dan altın hamlesi! İthalat işlemlerine kota getirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Borsa İstanbul'dan altın hamlesi! İthalat işlemlerine kota getirildi

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı cari açığı dengelemek için altın ithalatına kota uygulaması getiriyor. Bakanlığın kararının ardından Borsa İstanbul'dan da altın ithalatı işlemlerine üye bazlı kota uygulanacağı açıklandı.

Ağustos ayına girildiği haftada rekorlar serisini sürdürerek tarihi zirveleri test eden Borsa İstanbul'da rekor kırmaya devam ediyor. Gördüğü en yüksek seviye rekorunu dünkü işlemlerde 7.493,87 puana taşıyan Borsa İstanbul'dan altın ithalatı işlemleri için yeni karar geldi.

BORSA İSTANBUL ALTIN İŞLEMLERİNE KOTA GETİRDİ

Foreks Haber'in aktardığına göre, Borsa İstanbul, gerçekleştirilecek işlenmemiş altın ithalat işlemlerinde kıymetli madenler aracı kuruluşlarına üye bazında aylık kota uygulayacak.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Operasyon Direktörlüğü'nden yapılan açıklamada, "Dahilde İşleme Rejimi Kararı kapsamında yapılan ithalat işlemleri, Türkiye'de yerleşik bir tüzel kişinin sermayesine eklenmek üzere veya ihracat bedellerinden mahsup edilmek üzere "bedelsiz" ödeme şekliyle gerçekleştirilen ithalat işlemleri ile bankaların yurt dışında sahip oldukları altının yurt içine getirilmesine ilişkin ithalat işlemleri hariç olmak üzere, gerçekleştirilecek işlenmemiş altın ithalat işlemlerine 07.08.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, kıymetli madenler aracı kuruluşlarına üye bazında aylık kota uygulanacaktır." denildi.

İKİNCİ BİR KARARA KADAR SÜRECEK

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar'ın hatırlatıldığı açıklamada Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından getirilen ve mevzuat çalışmaları yapılan işlenmemiş altın ithalatı kararı hatırlatıldı. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada kota kararının ikinci bir karara kadar süreceği belirtildi.

Öte yandan dün Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından aktarılan bilgilere göre söz konusu altın ithlatı kotası, Borsa İstanbul AŞ üyesi kıymetli madenler aracı kuruluşları tarafından gerçekleştirilen işlenmemiş altın ithalatı için geçerli olacak.

Kaynak: Foreks Haber

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...