Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Tancan: Küresel yapay zekâ pazarı 2031’de 2,3 trilyon dolar

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Tancan: Küresel yapay zekâ pazarı 2031’de 2,3 trilyon dolar

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan, küresel yapay zekâ pazarının 2031’de 2,3 trilyon dolara yükselmesinin beklendiğini söyledi.

Kaydet
a- | +A

C. FIRAT AYDOĞMUŞ ANKARA - TBMM Yapay Zekâ Araştırma Komisyonu’nda sunum yapan Tancan “Yapay zekânın 2030 yılına kadar küresel ekonomiye 15 trilyon dolar ek büyüme sağlaması öngörülüyor. Aynı paralelde, küresel yapay zekâ pazarının da 2024 yılındaki 277 milyar dolar değerinden 2031 yılında 2,3 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşabilir. Benzer eğilimleri ülkemizde de görüyoruz. Türkiye’deki girişim ekosisteminde yer alan ve yapay zekâ kullanımı yoğun firmalarımız da hızlı bir büyüme kaydediyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME
HABER

'Kırmızı Kitap'a girmişti! TBMM'de yapay zekâ mesaisi başlıyor

Tancan, yapay zekâ konusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte mevzuat hazırlığı çalışmaları yürüttüklerini de sözlerine ekledi. Yapay zekâ ekosisteminin Türkiye’de hızla büyümekte ve güçlenmekte olduğunu ifade eden Tancan “Bugün itibarıyla 25 üniversitede yapay zekâ lisans programı bulunmakta, yapay zekâ alanında 357 lisansüstü programımız var ve bu alanda çalışan 1.326 akademisyenimiz bulunuyor. Bu alanda 3 bin 301 tez ve 1.552 proje üretilmiş durumda, 1.004 yapay zekâ girişimi faaliyet göstermekte ülkemizde. Dijital Genç Yapay Zekâ ekosistemi kapsamında da 2 bin 987 öğrenci eğitim aldı” bilgisini paylaştı. Tancan, Kamu Veri Alanı Projesi’nin Türkiye’de veri odaklı yenilikçi projeler geliştirilebilmesinin önünü açacağına da işaret etti.

BAKMADAN GEÇME
İngiltere
HABER

İngiltere'den dünyada bir ilk! Yapay zeka ile çocuk istismarına ağır cezalar geliyor

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.