Dolar 32 olur mu? Merkez Bankası 2024 sonu dolar tahmini ne oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dolar 32 olur mu? Merkez Bankası 2024 sonu dolar tahmini ne oldu?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Merkez Bankası 2024 sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı. Ardından arama motorlarında dolar 32 olur mu? soruları aratılmaya başladı. Dolar 32 olur mu? Merkez Bankası 2024 sonu dolar tahmini ne oldu? İşte haberin detayları...

Merkez Bankası, "2024 yılı Ocak ayı Piyasa Katılımcıları Anketi"ni geçtiğimiz günlerde yayımladı. Yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini içeren anket sonucu merak ediliyor. Doların kaç olacağına dair araştırmalar ise her gün araştırılan konular arasında. Dolar 32 olur mu? Ekonomistlerin tahminleri neler? Merkez Bankası 2024 sonu dolar tahmini ne oldu? 

MERKEZ BANKASI 2024 SONU DOLAR TAHMİNİ NE OLDU?

Merkez Bankası, 2024 yılı sonu dolar ve enflasyon tahminini "2024 yılı Ocak ayı Piyasa Katılımcıları Anketi"ni  reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 68 katılımcıyla belirliyor. Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 2024 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 42,04 oldu. Dolar tahmini ise 40 TL olarak öngörüldü. Bir önceki ankette yıl sonu döviz kuru beklentisi 39,46 TL iken, bu ankette 40,64 TL olarak gerçekleşti. 

DOLAR 32 OLUR MU?

1 doların güncel kuru 30 TL civarında. Piyasalardaki hareketlilik ile doların 2024 yılındaki durumu merak ediliyor. Artan fiyatlar ve ekonomik alım gücünün nasıl olacağını merak eden vatandaşlar, yatırımcılar ve iş insanları dolar kurunun 32 olup olmayacağını merak ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yıl sonu değerlendirmesinde 2024 yılında dolar kurunun tahmini 45 TL seviyelerine çıkmasını beklediğini söylemişti. ABD'li banka Wells Fargo'da dikkat çeke dolar/TL tahminini açıkladı. Banka, 2024'ün ilk çeyreğinde doların 31 liraya yükseleceğini, ikinci çeyreğinde ise düşüşe geçeceğini ve son çeyrekte 28,50 olacağını tahmin ediyor. Piyasa analizleri tam tersini söylerken Wells Fargo'dan tam tersi bir yorum geldi.  

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...