Bakan Nebati: Dövizde ralli olmayacak, oyuna gelmeyin

- Güncelleme:
Bakan Nebati: Dövizde ralli olmayacak, oyuna gelmeyin

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, seçim sonrasında döviz kurlarında artış yaşanacağı yönündeki tahminleri için “Döviz piyasasında bir ralli olmayacak, vatandaşlara sesleniyorum; oyuna gelmeyin. Seçim sonrası adımlarla ikili fiyat mekanizması bitecek” dedi.

Enflasyonu büyümeden taviz vermeden düşürdüklerini ifade eden Bakan Nebati, “Yüzde 45’lerin altına gerilemesini bekliyoruz. Enflasyonda baz etkisiyle başlayan indirim devam edecek. Manşet enflasyonun altında faiz oranı olacak. Bizim için önemli olan enflasyonun aşağı doğru yönünün devam etmesi ve manşet faiz oranıyla aynı patikaya giriyor olması” diye konuştu.

Mersin iş dünyası ile bir araya gelen Nebati, Çukurova Bölgesel Havalimanı’na ilk uçağın bu hafta ineceğini de müjdeledi. 11,7 kilometrelik havalimanı bağlantı yolunun tamamlandığını hatırlatan Nebati sözlerini şöyle sürdürdü:
Haziran sonu itibarıyla inşallah tarifeli uçuşlarımızla Çukurova Bölgesel Havalimanı’na geleceğiz. İhracatçılarımıza, turizm sezonunu bekleyenlere ve iş dünyamıza hayırlı olsun. Ayrıca Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu’nun temelini kısa süre içinde atacağız. Akdeniz Sahil Yolu’nda Aydıncık Gözce arasındaki 3 tünel ve 1 viyadükle birlikte yol açılışa hazır.  Kentte 2003-2023 yıllarında 13 baraj, 10 gölet, 50 sulama tesisi ve 75 taşkın koruma tesisi olmak üzere 166 tesis hizmete alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...