ABD’de güvenlik açığı: Yüz binlerce devlet çalışanının verileri sızdırıldı

Veri güvenliği ve siber saldırılar konusu günümüzde dünyanın en güçlü devletlerini bile zor durumda bırakıyor. 250.000’e yakın mevcut ve eski federal hükümet çalışanlarının kişisel bilgilerinin sızdığı haberleri ABD’de veri güvenliği konusunda yaşanan sıkıntıları bir kez daha gün yüzüne çıkardı.
237.000 mevcut ve eski federal hükümet çalışanının kişisel bilgileri, ABD Ulaştırma Bakanlığı’nda (USDOT) bir veri ihlaliyle açığa çıktı.
İhlal, hükümet çalışanlarına işe gidip gelme maliyetlerinin bir kısmını tazmin eden "TRANServe" geçiş avantajlarını işlemek için oluşturulan sistemleri vurdu.
Kişisel bilgilerin herhangi birinin suç amaçlı kullanılıp kullanılmadığı konusu henüz netliğini kazanmadı.
USDOT, Reuters tarafından görülen bir e-postayla Cuma günü Kongre'ye, veri ihlaline ilişkin ilk soruşturmasının "ihlalin, çalışanların geçiş haklarının işlenmesi gibi idari işlevler için kullanılan departmandaki belirli sistemlerde izole edildiğini" bildirdi.
OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
USDOT, Reuters'e yaptığı açıklamada, ihlalin herhangi bir ulaşım güvenlik sistemini etkilemediğini söyledi.
Saldırıdan kimin sorumlu olabileceği belirtilmedi.
İhlale ilişkin soruşturmaya devam eden Bakanlık, güvenlik altına alınıp geri yüklenene kadar geçiş yardım sistemine erişimi dondurdu.
Kaynak: Reuters