Kaddafi’nin milyonları Sarkozy’yi yaktı! Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı “suç örgütü kurmak”tan mahkum oldu

Fransa siyasetinde taşları yerinden oynatacak karar açıklandı. Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin rejiminden yasadışı kampanya finansmanı aldığı iddialarına ilişkin Paris’te görülen davada “suç örgütü kurmak” suçundan mahkum edildi.
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2007 yılında seçim kampanyası sırasında Libya'dan yasa dışı finansman sağladığı iddiasıyla yargılandığı davada, "suç örgütü kurma" suçundan 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.
Sarkozy, kamu fonlarını zimmete geçirme, pasif yolsuzluk ve yasadışı seçim kampanyası finansmanı suçlamalarından ise beraat etti.
TARİHİ KARAR: İLK KEZ BİR FRANSIZ LİDERİ
Paris mahkemesi, 2005–2007 yılları arasında Sarkozy’nin yolsuzluk suçu hazırlayan bir gruba dahil olduğunu belirtti.
Fransa tarihinde ilk kez görev yapmış bir cumhurbaşkanı bu denli yüksek düzeyli bir suçtan mahkum edildi.
SAVCILAR: MİLYONLARCA DOLAR LİBYA'DAN GELDİ
Savcılar, Sarkozy’nin 2007’deki seçim zaferini garantilemek için Kaddafi hükümetinden milyonlarca doların gizlice kampanya kasasına aktarıldığını öne sürdü. Sarkozy ise üç ay süren duruşmada bu iddiaları reddetti.
11 SANIK DAHA YARGILANDI
Davada, üç eski bakanın da aralarında bulunduğu 11 sanık daha yargılandı. Paris mahkemesinin kararının ayrıntıları ilerleyen günlerde açıklanacak.