Efsane değil yalancı indirim

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Efsane değil yalancı indirim

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Kasım ayının gelişiyle birlikte ‘Efsane Kasım indirimleri’ kampanyaları başlatan firmalar müşteri çekmeye çalışırken, Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, indirim oyununa karşı vatandaşları uyardı.

Gazetemize yaptığı değerlendirmede ‘efsane indirim’ kampanyalarının çoğunun ‘yalancı indirim’ olduğunu söyleyen Ağaoğlu “Tüketicilerin dikkatli olması gerekiyor. Çünkü Tüketici Kanunu’na göre; indirimden önceki fiyatın son bir ay zarfında uygulanmış en düşük fiyat olması zorunluluğu var. Şayet tüketiciler, satın almayı planladıkları ürün ve hizmetler varsa, aldanmamak için şimdiden gerek internette gerekse mağazalarda ürünlerin fiyat görüntülerini kaydetmeli ve daha sonra indirim dönemi gelince de, son bir ay zarfında uygulanan fiyattan indirim uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmeliler” açıklamasında bulundu.

Yalan indirimin tespiti hâlinde vatandaşların gerçek fiyat üzerinden indirim yaptırabileceğini vurgulayan Ağaoğlu “Satıcıya yaptırım uygulanacağı gibi tüketici, ürünü daha düşük fiyattan satın alma hakkına sahip olacak. Ürün, son 30 günlük süreçte 100-150-200 liradan satılmış ve ürüne indirim yapılacaksa 200 lira üzerinden değil 100 liradan indirim uygulanır. Durumun tespiti hâlinde aradaki indirim farkının tüketiciye iadesi için Tüketici Hakem Heyetine başvurulabilir” ifadelerini kullandı.

ŞİKAYET EDİN

Ağaoğlu “Satıcılar, kasım indirimleri adı altında yaptığı reklam ve kampanyalarla tüketicilerin yanılmasına yol açıyor. Tüketiciler indirim adı altında yalan bilgi görürlerse Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu ve haksız ticari uygulamalar sistemi üzerinden şikâyetini kolayca bakanlığına iletebilirler” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...