Kışlık kıyafet cep yakıyor, terzi ve lostralar revaçta

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kışlık kıyafet cep yakıyor, terzi ve lostralar revaçta

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sezonluk kışlık kıyafetlerin fiyatları yüksek olunca terzi ve lostra salonlarına ilgi arttı. “İşler gayet iyi. 300 liraya ayakkabı yeniliyoruz, terziler de kısaltma ya da tadilat yapıyor” diyen küçük esnaf memnun.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Kışlık kıyafetler mağazaların vitrinlerinde yerini alırken, fiyatları ise cep yakıyor. Bugün ortalama bir markada kazaklar 500-1.500 lira, mont-kabanlar 1.000-3.000 lira, botlar da 1.000-2.500 liradan satılıyor. Pek çok mağazada indirim kampanyaları görülse de çoğu ya ‘sezon sonu’ ya da ‘tutulmayan ürünler’den oluşuyor. Bazı markalar ise ‘yüzde 50’ye varan’ ya da ‘2 al 3 öde’ kampanyaları düzenliyor. Ancak yüzde 50 indirimli olan ürünleri raflarda bulmak zor. Semt pazarlarında fiyatlar daha uygun. Öte yandan lostra ve terziler de iyi iş yapıyor. Yeni kıyafet ya da ayakkabı alamayanlar tamir ve yenileme yoluna başvuruyor. Ayrıca ikinci el kıyafet satılan internet sitelerine de ilgi oldukça yüksek.

HER ÜRÜNDE İNDİRİM YOK

AVM mağazaları indirim reklamlarından geçilmiyor. Bir mağaza çalışanı “Eski işler yok, insanlar kışlık alışverişini geçen sezon sonu yaptı. Şu an 700 lira olan kazak, mayısta 250 liraya düşüyor. İndirimler de belli ürünlerde geçerli, sezon ürünlerine vermiyorlar. Sezonda talep görmeyen ürünlerde indirim olur” dedi.

PAZARLAR UYGUN

Pazarlarda ise ürün kalitesi düşük olsa da fiyatlar mağazalara göre daha makul. İşlerin iyi gittiğini söyleyen esnaf Ahmet Çelik “İki aydır kışlık ürün satışına geçtik. Mağazalar pahalı, vatandaş pazara geliyor. Pazardan pazara fiyat ve ürün kalite farkı var” diye konuştu. 

YENİLETİYORLAR

Yüksek fiyatlar vatandaşı lostra salonları ve terzilere itiyor. Terzi Süleyman Çalışkan “Bu yeni değil ki, son iki senedir insanlar kıyafetlerini yeniliyor. Bolu daraltıyor, kısayı uzatıyor. Tekstil artık çok pahalı. Kumaş boyası da satıyoruz. Ürününü yenileten evde kendi boyuyor” ifadesine yer verdi. Ayakkabı tamircisi Hüseyin Boyabat da “İnsanlar ayakkabılarını yeniletmeye getiriyor. Taban ya da keçelerini değiştiriyoruz. Yeni dikişler atıyoruz. Bağcıkları değişiyor. Normal bir ayakkabıyı 300 liraya yeniliyoruz. Bot olursa 500 liraya kadar çıkıyor” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...