Emekli maaşı ne kadar olacak 2024? Cem Küçük en düşük emekli maaşı tahmini!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekli maaşı ne kadar olacak 2024? Cem Küçük en düşük emekli maaşı tahmini!

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak açıklanmasının ardından gözler emekli maaşına çevrildi. Milyonlarca vatandaş 2024 yılında en düşük emekli maaşının ne kadar olacağına yanıt arıyor. Peki, Emekli maaşı ne kadar olacak 2024? Cem Küçük en düşük emekli maaşı tahmini!

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, en düşük emekli maaşı ile ilgili aldığı bilgileri paylaştı. Vatandaşların gündeminde yer alan emekli maaşı ile ilgili detaylar asgari ücret zammının açıklanmasının ardından merak ediliyor. Arama motorlarında ise Emekli maaşı ne kadar olacak 2024? Cem Küçük en düşük emekli maaşı tahmini nedir? soruları araştırıldı. İşte asgari ücret sonrası emekli maaşında olacak olan değişiklik...

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK 2024?

Cem Küçük, TGRT Haber'de yayımlanan "Günaydın Türkiye" programında TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız ile konuyu değerlendirdi.  Yaprak Hırka, emekli aylıkları ile ilgili çalışmanın gelebileceğini dikkat çekerek "En düşük emekli aylığına bakarsak yüzde 50'lik bir artış olursa 10.500 TL ile 11.000 TL gibi bir rakam gelebilir. Buna yönelik bir çalışma olabilir diyoruz. Ama net değil elbette.” dedi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısıyla beraber asgari ücret netleşti. 2024 1 Ocak itibariyle asgari ücret 17 bin 2 TL oldu. Asgari ücret zammı maaşlara Ocak ayına yansıtılacaktır.

Emekli maaşı ne kadar olacak 2024? Cem Küçük en düşük emekli maaşı tahmini!

CEM KÜÇÜK EMEKLİ MAAŞI TAHMİNİ!

Cem Küçük emekli maaşı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"SSK ödeyenlerle BAĞ-KUR ödeyenler arasında bir fark olacak. En düşük emekli aylığı tahminlerime göre 12.000 TL olacak gibi görünüyor. Mesela 2020'de en düşük emekli maaşı 1.500 TL'ydi. Asgari ücrette 2.500 TL'ydi. Aralarında yüzde 40'lık fark vardı. Ben en düşük emekli aylığının 11.500 TL ile 12.000 TL arasında olacağını düşünüyorum. SSK ödeyenlerle BAĞ-KUR ödeyenler arasında bir fark olacak. Çok prim ödeyenle az prim ödeyen arasında da bir fark olacağı bekleniyor buna bağlı çalışmalar devam ediyor.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...