Emekli maaşı zammı Resmi Gazete'de yayınlandı mı? 25 Ocak emekliye zam meclisten geçti mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekli maaşı zammı Resmi Gazete'de yayınlandı mı? 25 Ocak emekliye zam meclisten geçti mi?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak olan zammın Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacağı merak edildi. Arama motorlarında ise Emekli maaşı zammı Resmi Gazete'de yayınlandı mı? 25 Ocak emekliye zam meclisten geçti mi? sorularına yanıt aranıyor.

Milyonlarca emeklinin gündeminde emekliye yapılacak olan zam yer aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli zammının yüzde 49,25'e yükseltildiğini duyurmuştu. Vatandaşların gündeminde ise Emekli maaşı zammı Resmi Gazete'de yayınlandı mı? 25 Ocak emekliye zam meclisten geçti mi? soruları yer aldı.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI MI?

Emekli zammı henüz Resmi Gazete'de yayınlanmadı. Yayınlanmasıyla beraber detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Vedat Işıkhan, emekli zammı ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Çalışmalar sonrasında belli bir noktaya ulaştık. Şimdi buradan 13,5 milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı, ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltiyoruz. Böylece tüm emeklerimizin aynı oranda artış almasını sağlamış olduk. Bir başka ifadeyle hiçbir ayrım yapmaksızın Ocak 2024 itibarıyla ilk 6 ay için emekli maaşlarında aynı oranda artış sağlıyoruz. Bu çok önemli bir karardı. Tüm emeklerimize hayırlı olmasını diliyorum. Teklifimiz şu an Genel Kurul'da, kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra oluşan aylık farkları yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacak."

Emekli maaşı zammı Resmi Gazete'de yayınlandı mı? 25 Ocak emekliye zam meclisten geçti mi?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU, KAÇ TL 2024?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerinin maaş artışının yüzde 49,25'e yükseltildiğini duyurmuştu. Düzenleme Meclis'te kabul edildi. Buna göre ise en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu.

EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Ocak ayı maaş farkının 26 Ocak günü yatırılması bekleniyor. SGK tarafından yapılan açıklama şöyle oldu:

"Emekli Sandığından aylık alanların Ocak ayı 2024 zam farkı ile harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemelerini 26 Ocak’ta ödemeye başlıyoruz".

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...