Emeklinin bayram ikramiyesi 2 bin lira

- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

En düşük emekli maaşı ve ikramiye artışı düzenlemesi Meclis’e geldi. 11 milyon emeklinin maaşı artacak. Düzenlemeden EYT’liler de faydalanacak. Bayram ikramiyeleri 2 bin liraya yükseltilecek.

HABER MERKEZİ ANKARA - En düşük emekli maaşının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarılmasını ve 1.100 lira olan bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya yükseltilmesini öngören kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklif önümüzdeki hafta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek. TBMM’ye sunulan 16 maddelik torba teklifin detaylarını AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş açıkladı. Teklifte yer alan bazı düzenlemeler şöyle: 

5 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liraya çıkacak. Maaş artışından en fazla Bağ-Kur ve SSK emeklileri yararlanacak. EYT kapsamında emekli olacaklar da maaş artışından faydalanacak. Bu düzenleme çıkmasaydı emekli olacak EYT’lilerin büyük bölümünün maaşı 5 bin 500 lira seviyesine kalacaktı. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılması ile 11 milyon emeklinin maaşı artmış olacak. 6 milyon emeklinin aylığına bu artış 2 bin lira olarak yansıyacak. 7 bin 500 liranın üzerinde emekli aylığı alanların maaşlarında herhangi bir artış ise öngörülmüyor.

Emeklinin bayram ikramiyesi 2 bin lira

Düzenleme ile emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen bayram ikramiyeleri de 900 lira artırılarak 1.100 liradan 2 bin liraya yükseltildi. Muharip gazilerle ve şehit yakınlarının aldığı maaşlarla ilgili farklar da gideriliyor. Bu durumda olanların tamamına asgari ücret seviyesinde aylık ödenecek. Bu ödemeler ‘şeref aylığı’ adı altında yapılacak.  

Kamuda 60 bin civarındaki geçici işçilerin kadroya alınmasının da önü açılıyor. Buna göre, geçici işçi çalıştıran kurumlarda, kadro boşluğu olursa, kıdem sırasına göre geçici işçilere öncelik vermek kaydıyla kadroya alım yapılacak.
Teklifte, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan doktorlarla ilgili, ücret farkını ortadan kaldıran yeni bir düzenleme olacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...