ENFLASYON ORANI | TÜİK ocak enflasyon oranı arttı mı, azaldı mı? TÜİK enflasyon oranı yüzde kaç oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ENFLASYON ORANI | TÜİK ocak enflasyon oranı arttı mı, azaldı mı? TÜİK enflasyon oranı yüzde kaç oldu?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ocak ayı enflasyon oranı bugün TÜİK tarafından açıklandı. Vatandaşların gündeminde ise enflasyon oranının yüzde kaç olduğu yer aldı. Merak edilenler arasında ise TÜİK enflasyon oranı arttı mı, azaldı mı soruları yer alıyor. Peki, TÜİK ocak enflasyon oranı arttı mı, azaldı mı? TÜİK enflasyon oranı yüzde kaç oldu?

TÜİK bugün ocak ayı enflasyon oranınını duyurdu. Vatandaşın gündeminde yer alan konu ile ilişkin ise TÜİK ocak enflasyon oranı arttı mı, azaldı mı? TÜİK enflasyon oranı yüzde kaç oldu? soruları aratılıyor. Detaylar haberimizdedir.

TÜİK OCAK ENFLASYON ORANI ARTTI MI, AZALDI MI?

TÜİK ocak ayı enflasyon oranı açıklandı. TÜFE'deki (2003=100) değişim 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %6,70, bir önceki yılın Aralık ayına göre %6,70, bir önceki yılın aynı ayına göre %64,86 ve on iki aylık ortalamalara göre %54,72 olarak gerçekleşmiştir.

EKONOMİSTLERİN BEKLENTİSİ NEYDİ?

AA Finans'ın 14 katılımcı ile gerçekleştirdiği ankette ekonomistlerin beklentileri %6,84 olmuştu. Ekonomistlerin beklentilerine göre en düşük enflasyon oranı beklentisi %5,50 olurken en yüksek %8,90 oldu. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...