Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gayrimenkul sektörü ‘GYODER 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi’nde buluştu
Ekonomi

Gayrimenkul sektörü ‘GYODER 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi’nde buluştu

Son Güncelleme: 17 Haziran, 2025 - 15:01
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Gayrimenkul sektörü ‘GYODER 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi’nde buluştu
Fotoğraf Başlığı Gayrimenkul sektörü ‘GYODER 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi’nde bulustu

Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER tarafından düzenlenen 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi, 17 Haziran’da “Gayrimenkulün Yeni Finansal Gerçekliği” temasıyla gerçekleştirildi.

Kaydet
a- | +A

Zirvede, başta GYO ve PGYF’ler olmak üzere sermaye piyasası araçlarının gayrimenkul sektöründeki yeri ve sunduğu imkânlar detaylı şekilde ele alındı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Dünyada değişen ekonomik dengeler, yükselen faizler, azalan likidite ve yatırımcı davranışlarındaki evrim, sektörümüzde yeni bir sayfa açtı. Bugün gayrimenkul üretmek kadar; o gayrimenkulü nasıl fonladığınız, yatırımı nasıl çeşitlendirdiğiniz, portföyü nasıl halka açtığınız konuşulmak zorunda” diye konuştu.

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ankara Gayrimenkul Zirvesi, 17 Haziran’da JW Marriott Ankara’da gerçekleştirildi. Gayrimenkul sektörünün güncel ihtiyaçlarını ve finansman sorunlarını odağına alan 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi’nde, yüksek faiz ortamında sektöre yön verecek yeni finansman modelleri ve sermaye piyasası araçları kapsamlı biçimde ele alındı. 

Gayrimenkul sektörü ‘GYODER 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi’nde buluştu - 1. Resim
Başlık ResmiGayrimenkul sektörü ‘GYODER 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi’nde buluştu - 1. Resim

Zirveye, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından üst düzey temsilciler ile gayrimenkul yatırım ortaklıkları, portföy yönetim şirketleri ve çok sayıda sektör profesyoneli katılım gösterdi. 

“Gayrimenkulün Yeni Finansal Gerçekliği” ana temasıyla, “Gayrimenkul Geliştirmede Sermaye Piyasası Araçları Devrede” başlığı altında gerçekleştirilen zirvenin sunuculuğunu gazeteci ve anchor Elif Saygılıer üstlendi. Zirvenin açılış konuşmalarını ise GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazineden Sorumlu Bakan Yardımcısı Osman Çelik yaptı. 

"GAYRİMENKUL KAYNAK, SERMAYE, GÜVEN VE ZEKA İLE İNŞA EDİLİYOR"

2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bugün burada, sektörümüzün geleceğini etkileyen çok kritik bir başlık altında bir aradayız: ‘Gayrimenkulün Yeni Finansal Gerçekliği.’ Gayet iyi biliyoruz ki gayrimenkul sadece taş, toprak ve betonla değil; kaynakla, sermayeyle, güvenle ve zekâ ile inşa ediliyor. Dünyada değişen ekonomik dengeler, yükselen faizler, azalan likidite ve yatırımcı davranışlarındaki evrim, sektörümüzde yeni bir sayfa açtı. Bugün gayrimenkul üretmek kadar; o gayrimenkulü nasıl fonladığınız, yatırım yapmak kadar; o yatırımı nasıl çeşitlendirdiğiniz, güçlü bir portföy kadar; o portföyü nasıl halka açtığınız konuşulmak zorunda. Bugün GYO’lardan GYF’lere, proje fonlarından yatırım sertifikalarına, halka arzlardan temettü rejimlerine pek çok başlığı birlikte masaya yatıracağız. Bu yılki zirvemizi, ekonomi politikalarının tam merkezine oturmuş bir içerikle kurguladık. Çünkü artık gayrimenkul sektörü yalnızca bir yatırım aracı değil, ekonominin kendisi” diye konuştu. 

Gayrimenkul sektörü ‘GYODER 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi’nde buluştu - 2. Resim
Başlık ResmiGayrimenkul sektörü ‘GYODER 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi’nde buluştu - 2. Resim

"GYF'LERİN BÜYÜKLÜĞÜ 160 MİLYAR TL'Yİ AŞTI"

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ise küresel ve yerel piyasalardaki değişimlerle birlikte gayrimenkul sektörünün finansman yapısının da evrilmek zorunda olduğunu söyleyerek, “Özellikle finansmanın çeşitlendirilmesi, sürdürülebilir büyüme için bir zorunluluk haline geldi. Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO), Gayrimenklul Yatırım Fonları (GYF), Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları, Gayrimenkul Sertifikaları gibi enstrümanlar yatırımcıların doğrudan ya da dolaylı olarak gayrimenkul sektörüne erişimini kolaylaştırıyor. Özellikle GYO’ların, yatırımcılara düzenli gelir ve değer artışı potansiyeli sunması, bu araçların cazibesini artırıyor. Bugün geldiğimiz noktada, payları Borsa İstanbul’da işlem gören 49 GYO’nun aktif büyüklüğü 2025 yılının ilk çeyreğinde 1,3 Trilyon TL’ye, piyasa değeri ise 545 Milyar TL’ye ulaştı. Diğer taraftan mevzuatımıza en son kazandırmış olduğumuz Proje Gayrimenkul Yatırım Fonlarının sayısı 47’ye, toplam büyüklüğü ise yaklaşık 35 Milyar TL’ye yükselerek bu düzenlememizin uygulamada yansımalarını görmeye başlamış durumdayız. Tüm GYF’lerin ise 265 adet ile 160 Milyar TL’nin üzerinde bir büyüklüğe ulaştığını görüyoruz. Büyük ölçekli kentsel dönüşüm ve güvenli konut projelerinin finansmanı konusunda gayrimenkul sertifikasını önemsiyoruz. Bugün bu konu müstakil olarak bir oturumda ele alınacak. 

Önümüzdeki dönemde hem yatırımcıların haklarını koruyacak hem de sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek yeni finansal enstrümanların ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

"20 YILDA 1.5 MİLYON SOSYAL KONUT İNŞA EDİLDİ"

Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazineden Sorumlu Bakan Yardımcısı Osman Çelik ise konuşmasında şunları söyledi: “Salgın sonrasında tüm dünyada konuta erişimin zorlaştığı göz önüne alındığında sosyal konut projeleri kritik öneme sahip oldu. Türkiye’de ise yaşanan depremler nedeniyle daha da kritik hale geldi. 2023 Şubat depreminden etkilenen bölgelerdeki konutların yüzde 40 ağır hasar aldı, bu da güvenli bölgelere göçü hızlandırarak kira ve konut fiyatlarını yükseltti. Konut arzını arttırmaya, deprem kaynaklı konut stoğundaki kayıpları telafi etmeye, kentsel dönüşümü teşvik etmeye, dar ve orta gelirli aileleri desteklemeye yönelik politikalara önem veriyoruz. TOKİ taradından son 20 yılda uygun fiyatlı ve depreme dayanıklı 1.5 milyon sosyal konut inşa edildi. 2023-2028 döneminde 500 bin yeni sosyal konut, 1 milyon konut arsası ve 50 bin işyeri hedefiyle çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca atıl durumdaki hazine arazileri sosyal konut projelerine tahsis edilerek arsa maliyetleri de düşürülmektedir. Önümüzdeki dönemde konut arz ve talebinin dengelenmesi, konut arzının artmasıyla kira ve konut fiyatlarındaki artışın da yavaşlayacağı öngörülüyor.” 

Zirvenin keynote konuşmacısı Topkapı Üniversitesi Rektörü, ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin oldu. Ardından zirve teması olan 'Gayrimenkulün Yeni Finansal Gerçekliği' başlığı altında, gazeteci ve yazar Okan Müderrisoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen özel söyleşide GYODER Başkanı Neşecan Çekici konuşmacı olarak yer aldı. 

Zirvede Nurol Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ersun Bayraktaroğlu moderatörlüğünde yürütülen “Yeni Vergi ve Temettü Rejiminin GYO ve GYF Ekosistemine Etkileri ve Halka Arz Süreçleri’ başlıklı panele, Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı Ercan Alioğlu, GYODER Başkan Yardımcısı Burak Kutluğ, Özmen & Yalçın Avukatlık Kurucu Ortağı Murat Ayyıldız, Sermaye Piyasası Kurulu Daire Başkan Yardımcısı Selin Silahyürekli konuşmacı olarak katıldı. 

Ardından moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Hasan Arslan’ın üstlendiği ‘Gayrimenkulde Yeni Yatırım Aracı: Sertifikalar ve Erişilebilirlik’ başlıklı söyleşide Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Yaylaönü konuşmacı olarak yer aldı.

PGYF'LERDE GELİŞİM ALANLARI

Zirvenin öğleden sonraki oturumları, GYODER GYO Komitesi Başkanı Dr. Berra Doğaner moderatörlüğünde düzenlenen “Proje Gayrimenkul Yatırım Fonlarında Gelişim Alanları: Mevzuat, Süreçler ve Talep Odaklı Bakış” başlıklı panel ile devam etti. Panele konuşmacı olarak, Albaraka Portföy Genel Müdürü Emin Özer, Neo Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım ve Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Aytaç Dikmen katıldı.

Zirvenin son paneli ise “Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları Kısıtlar ve Çözüm Önerileri: Vergi, Değerleme, Sigorta” oldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde PwC Türkiye Kıdemli Vergi Müdürü Birim Saran, Lâl Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öz, Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar ve GYODER GYF Komitesi Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Berna Sema Yiğit Sevindi konuşmacı olarak yer aldı. 

Editör : GÖZDE NUR BAYAR
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 17 Haziran, 2025 - 15:01
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Anadolu'ya sanayi göçü! Güvenli illere sanayi havzaları kurulacak
    Anadolu'ya sanayi göçü!
    Kaydet
  • 2
    Yarın Mersin'de yağmur var mı? 27 Ocak MGM hava durumu raporu
    Yarın Mersin'de yağmur var mı?
    Kaydet
  • 3
    Sivasspor-Amedspor maçı sonrası 2 hakem istifa etti: Hatalarını anladılar!
    İki hakem istifa etti: Hatalarını anladılar!
    Kaydet
  • 4
    25 dakikalık yol 6 dakikaya düşecek! Gaziantep Havalimanı’nda yeni proje
    25 dakikalık yol 6 dakikaya düşecek! Gaziantep Hav...
    Kaydet
  • 5
    Ne altın ne de gümüş… Fiyatı 10 günde yüzde 100 arttı!
    Ne altın ne de gümüş… Fiyatı 10 günde yüzde 100 ar...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İkinci bir Kobani yaşanmadan…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Manevi çöküntü!..
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Trump’ın stratejisi ve Rusya’nın memnuniyeti
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Enerjinin yeni jeopolitiği: Nükleer zorunluluk...
    Kaydet
  • Necmettin Batırel
    Necmettin Batırel Ayna ayna söyle bana!
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Trump'tan çevrecilere manidar soru!
    Trump'tan çevrecilere manidar soru!
    Kaydet
  • Kahraman: Seyahatname tarihin kamera arkası
    Kahraman: Seyahatname tarihin kamera arkası
    Kaydet
  • Forbes listesinde Türkiye’den bir şehir!
    Forbes listesinde Türkiye’den bir şehir!
    Kaydet
  • Schengen söylentileri kafaları karıştırdı: AB'den yeşil pasaporta vize mi geliyor?
    Schengen söylentileri kafaları karıştırdı: AB'den yeşil pasaporta vize mi geliyor?
    Kaydet
  • Napolyon’u mat etmişti! Dünyanın ilk yapay zekası
    Napolyon’u mat etmişti! Dünyanın ilk yapay zekası "Türk"ün 250 yıllık sırrı çözüldü
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Rus askerinin gizlenme taktiği gündem oldu: Ukrayna,
Rus askerinin gizlenme taktiği gündem oldu: Ukrayna, "Penguenler yakalandı” notuyla duyurdu
Kaydet
Özgür Özel'den, MHP'li Feti Yıldız'ın çıkışına sert cevap: Keşke demesin, şu kanunu getirsin
Özel'den Feti Yıldız'ın çıkışına sert cevap
Kaydet
Elazığ'da doğadaki açlık kapıya dayandı! Tilki, tavşan ve sansar aynı köyde görüntülendi
Elazığ'da doğadaki açlık kapıya dayandı! Tilki, tavşan ve sansar aynı köyde görüntülendi
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası