Gram altın ballı kaymak olacak! Altın uzmanları hem fikir, yeni rekorlar geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Gram altın ballı kaymak olacak! Altın uzmanları hem fikir, yeni rekorlar geliyor

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Fed Başkanı Powell'ın şahin duruşunun ardından altın fiyatlarında düşüş hızlandı. Gram altın için Merkez Bankası'nın faiz kararı etkili olacak. PPK kararı sonrasında 3 altın uzmanı hem fikir. Gram altın için alım fırsatı oluşabileceğini söyleyen uzmanlar, "ballı kaymak olacak" dedi.

Altın fiyatlarında gözler Fed'in şahin duruşunun ardından Merkez Bankası'nın kararına çevrildi. Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında bugün toplanarak Eylül ayı için faiz kararına imza atacak. Karar sonrasında volatilitenin hakim olduğu gram altının rengi de belli olacak. Ağustos ayındaki mega faiz artışıyla sert düşen gram altın için uzman isimlerden üst üste tahmin ve rakamlar geliyor. Mehmet Ali Yıldırımtürk, İslam Memiş'in ardından son olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, dikkat çeken tahminde bulundu. Merkez Bankası'nın kararının ardından gram altının yeniden yükselişe geçeceğini söyleyen Kolçak, "Ballı kaymak olacak" diyerek net tarih alım fırsatını açıkladı.

ALTINDA FED SONRASI ÇEKİLME SÜRÜYOR

ABD Merkez Bankası (Fed) beklentiler doğrultusunda politika faizini yüzde 5,25-5,50’de sabit tuttu. Fed Başkanı Powell, enflasyonla mücadele kapsamında faiz artışına devam edeceklerinin sinyalini vermesi ve şahin duruşundan destek bulan dolar endeksi kararın ardından yeniden 105 puanın üzerine çıktı. Dolar endeksi ve tahvillerdeki yükseliş Ons altın fiyatlarını yeniden baskıladı. Fed kararı öncesinde 1946 dolara çıkan ons altın kararın ardından düşüşe geçti. Ons altın, günü 1930,40 dolar seviyesinden kapattı. 1950 -1960 dolar bandını aşamayan Ons altın yeni güne 1928 dolardan başladı. Anlık olarak ise 1923 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTIN KRİTİK KARAR ÖNCESİ DÜŞÜŞE GEÇTİ

Ons altına bağlı olarak volatilenin hakim olduğu gram altın ise yeni güne yatay başlamasının ardından düşüşe geçti. Gram altın Merkez Bankası'nın kararı öncesinde saat 12.00 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,17 azalışla 1.670 TL'den işlem gördü.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GRAM ALTININ ÖNÜNDEKİ SON ENGEL DE KALKIYOR

Altın fiyatlarıyla ilgili tahmin ve analizleriyle öne çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, petrol fiyatlarının yüksek olması ve enflasyon baskısının sürmesiyle altının güvenli liman olarak öne çıktığını söylüyor. Yeni rekorlara işaret eden Yıldırımtürk, gram altında kısa vadede 1750 TL, sene sonunda ise 2000 TL rakamlarını bekliyor. Yıldırımtürk, "Merkez Bankası beklentilerin üstünde agresif bir faiz artışı yapsa da enflasyonda yüksek seyrin sürmesi bekleniyor. Böyle olunca altın yatırım tercihi olmayı sürdürüyor. Borsa'daki gerileme de altını destekliyor. Altın önümüzdeki günlkerde hem yurt içi hem de yurt dışında yükselişini sürdürecek. Sene sonuna yaklaşırken altının yükselen trende girmesi her an mümkün." ifadelerini kullanıyor.

Gram altın ballı kaymak olacak! Altın uzmanları hem fikir, yeni rekorlar geliyor

DOLAR DÜŞECEK GRAM ALTIN FIRSAT SUNACAK

Ekonomist Hatice Kolçak ise gram altın ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Merkez Bankası'nın faiz artışına karar vermesi durumunda dolar/TL'nin düşeceğini ve gram altın alım fırsatı oluşturabileceğini söyledi. Hatice Kolçak gram altına ilişkin şu tahmini yaptı:

KOLÇAK: "GRAM ALTIN BALLI KAYMAKLI OLACAK"

"Merkez Bankası'nın kararına göre dolar/TL'nin düşüşüne göre gram altın alım fırsatı oluşturabilir. Merkez Bankası'nın 500 baz ve üstü faiz artışından borsa da olumsuz etkilenebilir. Ons altın biraz daha aşağı düşebilir. 1909 dolar ve altı alım fırsatı verebilir. Ons altında bir düşüş, yine Merkez Bankası'nın kararıyla gram altın ballı kaymak olur. Çok ciddi bir alım fırsatı oluşturur. Alım için bekleyenler iki kademe yapılabilir. Önce Çarşamba, sonra ise Perşembe yapılabilir."

Gram altın ballı kaymak olacak! Altın uzmanları hem fikir, yeni rekorlar geliyor

İSLAM MEMİŞ İLK KEZ 3 BİN ÜSTÜ RAKAM VERDİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın için Ekim ayını işaret etti. Gram altın için ilk kez 3 bin TL üstünü telaffuz eden uzman isim, şu tahmini yaptı:

"Ons tarafında ekim ayı itibarıyla rüzgar tersine dönecek ve 2.000 seviyesini göreceğiz. Orta ve uzun vadede yön yukarı. Fed sonrası altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere hazır olun. 1800'lü rakamları konuşmaya başlayacağız. Dolar güçlü duruştan dolayı gram altında da düşüş görmüyoruz, ons tarafındaki gibi. Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar bizi bekliyor olacak. Bu baskılanmaya hazırlık yapmanız lazım. Ekim hazırlığınızı yapın, bunlar altın yatırımcısı için fırsat oluşumu. 2024 yılında ise 2 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz, 2025'te ise 3 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz gram altında."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...