İkinci el araç alacaklar satacaklar dikkat! Yeni dönem resmen başladı, büyük cezası var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İkinci el araç alacaklar satacaklar dikkat! Yeni dönem resmen başladı, büyük cezası var

Ekonomi Haberleri

İkinci el araç satışında yeni dönem bugün resmen başladı. Bundan böyle ikinci el araçlar, sıfır araç fiyatının üzerinde satılamayacak. Kuralı ihlal edenlere ise ilan başına 300 bin liraya kadar ceza kesilecek.

Ticaret Bakanlığı fahiş bir şekilde artan ikinci el otomobil satışında stokçuluk, fahiş fiyat uygulamaları, spekülatif fiyat artışlarıyla mücadeleye hız verdi. Bu doğrultuda ilk adım bugün itibarıyla atıldı.

UYGULAMA RESMEN BAŞLADI

6 Temmuz'da İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yaparak, ikinci el araçların üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasına 1 Ocak 2024 tarihine kadar kısıtlama getirdi. Bugün itibarıyla yürürlüğe giren bu uygulama, tüm gerçek ve tüzel kişilerin bireysel ve ticari ilanlarını kapsayacak.

İkinci el araç alacaklar satacaklar dikkat! Yeni dönem resmen başladı, büyük cezası var

İLAN BAŞINA CEZA KESİLECEK

Bu kapsamda, düzenlemeye aykırı her bir ilan "ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti" kabul edilerek, ilanları verenler hakkında ilan başına 300 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Bu nedenle, herhangi bir idari para cezasına maruz kalınmaması için, yeni yayınlanacak ve yayında olan taşıt ilanlarında fiyatın, tavsiye edilen güncel satış fiyatını geçmeyecek şekilde belirlenmesi önem taşıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...